V pražské Bubenči hořel byt. Záchranáři ošetřili 9 lidí, zasahoval speciální vůz Fénix

Hasiči, záchranáři i policisté vyjížděli v sobotu večer do pražské Bubenče k požáru bytu. Podle informací pražských hasičů byly ohněm zasažené dvě místnosti. Záchranáři měli v péči devět osob, z nichž dvě utrpěly zranění. Na místě zasahoval i speciální vůz Fénix – nákladní sanitka až pro 12 pacientů.

Všechny složky integrovaného záchranného systému zasahovaly v sobotu večer u požáru bytu v pražské Bubenči ve Šmeralově ulici. „Zasahujeme jedním vodním proudem v dýchací technice a požárem jsou zasaženy dvě místnosti. Několik osob je v péči záchranářů,“ uvedli na sociální síti X pražští hasiči.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Lidé oslavují hrdinku z Blovic. Učitelka bleskovou reakcí zachránila žáky z hořícího autobusu

„Požár máme pod kontrolou a nyní dohledáváme případná skrytá ohniska pomocí termokamery,“ dodali hasiči. Později upřesnili, že ještě před jejich příjezdem bylo evakuováno šest osob, z nichž dvě utrpěly zranění.

Záchranáři následně počet osob upřesnili. „Vyšetřili jsme na místě celkem devět osob, z nichž pouze dva mladé muže bylo nutné transportovat do nemocnice. Mladší se nadýchal zplodin hoření, starší pak krom nadýchání utrpěl drobnou popáleninu na ruce. Oba dva jsou při vědomí a mimo ohrožení života. Pro nás je zásah ukončen,“ uvedli na síti X záchranáři.

Podle informací CNN Prima NEWS v bytě žili cizinci a byly v něm staré dřevěné podlahy. Výše škody ani příčina požáru zatím nejsou známy.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Kodaň přišla o symbol města. Ničivý požár se nedaří zcela uhasit, informuje Reuters

Tagy: