Průlom v případu agresivního bojovníka Růžičky. Policie ho obvinila, hrozí mu vězení

Zápasník Tadeáš Růžička

Pokračování případu Růžičky

Agresivní kickboxer Tadeáš Růžička má zřejmě problém. Policie zahájila jeho trestní stíhání za výtržnictví a ublížení na zdraví. Bijec se „proslavil“ svým nevybíravým chováním na začátku července, kdy se na Instagramu pochlubil videem, na kterém se vysmíval na ulici ležícímu muži v bezvědomí, jehož předtím nejspíš knokautoval. Za své jednání se poté nejen neomluvil, ale naopak začal urážel novináře a lidi, kteří mu chování vyčítali, označoval za ovce.

V případu zápasníka Tadeáše Růžičky, který před nedávnem zveřejnil videozáznam, na kterém fackuje bezvládně ležícího muže a k tomu mu sprostě nadává, v pondělí nastal zásadní zvrat. Policisté ho totiž obvinili hned ze dvou trestných činů. Za výtržnictví a ublížení na zdraví mu nyní hrozí tři roky za mřížemi.

ČTĚTE TAKÉ: Kdokoliv, kdo má IQ větší než akvarijní rybička, to odsoudí, komentoval kauzu Růžičky šampion Kincl

Choval se naprosto nepochopitelně. „Tak co ty debílku vym*danej, na koho tady zkoušíš frajera!? Chcípáku! Prober se, debilku, debilku! M*dko zku*vená!“ přesně to pokřikoval Růžička na inkriminovaném videu, které umístil na svém Instagramu.

Kdo seje vítr, bouři sklízí

Videozáznam pobouřil a šokoval snad všechny, kteří ho viděli. „Tohle může udělat jen, s prominutím, hovado,“ nebral si servítky například slavný MMA bojovník Karlos Vémola.

„Za mě je to jednoduchý. Každý máme odpovědnost za svoje činy. A co se týče bojových sportů, tak ty by měly právě naopak vychovávat z pouličních rváčů, z té agrese, která je neusměrněná… tak by ji měly transformovat do kontrolovaného sportovního výkonu,“ měl jasno i nejlepší český MMA bojovník Jiří Procházka. „Kdo seje vítr, bouři sklízí!“ dodal bývalý šampion UFC.

I přesto Růžička lítost nad svým jednáním neprojevil. „Lidi, já motivuju velkou populaci lidí už přes deset let. To, že čtete bulvár, když dodneška nikdo neví, jak to bylo, lidi, jste ovce...“ zněl naopak jeden z jeho uražených komentářů.

Kontroverzní video Růžičky okomentoval i šampion Patrik Kincl, podívejte se na rozhovor:

Nyní však bude konfrontován se svými činy. „Kriminalisté už ztotožnili i vyslechli poškozeného muže, kterého jsme hledali i skrze média,“ prozradil Jan Daněk, mluvčí Policie České republiky. „Následně na základě získaných podkladů zahájili trestní stíhání proti konkrétnímu muži za trestné činy výtržnictví a ublížení na zdraví, za což mu v případě odsouzení hrozí až tříletý pobyt za mřížemi,“ dodal Daněk.

Případ tak nabírá úplně jiných rozměrů. Souběžně s ním navíc policisté prověřují i Růžičkův údajný konflikt se dvěma dívkami na pražské Letné. Jisté je, že aby kriminalisté mohli zápasníka obvinit, museli nasbírat množství zásadních důkazů, které mají prokazovat jeho vinu.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Osobnosti bojových sportů reagují na kontroverzní video Tadeáše Růžičky

Tagy:
Instagram trestní stíhání Karlos Vémola Jiří Procházka Jan Daněk Policie České republiky Ultimate Fighting Championship Ublížení na zdraví Tadeáš Růžička