Sledujte Případy Josefa Klímy: Růžička je navzdory skandálu hvězdou. Co tomu říká Vémola?

Případy Josefa Klímy

Potyčka Josefa Klímy s Karlosem Vémolou

Josef Klíma se ve svých reportážích nebojí nasazovat vlastní krk. Tentokrát si před kamerami vyzkoušel potyčku s obávaným bojovníkem Karlosem Vémolou. To všechno kvůli Tadeáši Růžičkovi, zápasníkovi, který si natáčel na ulici knokautovaného muže, smál se mu a chlubil se tím na sociálních sítích. Růžičku teď vyšetřuje policie, jenže ani to mu nezabránilo, aby se stal jednou z hlavních hvězd MMA galavečera. Co si o tom myslí Karlos Vémola a další hvězdní sportovci? Ve druhé reportáži popíše Veronika Krejčí neuvěřitelné chování soukromé vysoké školy, jež chce po studentech zaplatit i za nesplněné studijní povinnosti. Po těch, kteří ze školy odešli předčasně, požaduje dokonce i peníze za nedostudované ročníky.

Kdekdo čekal, že se od talentovaného sportovce Tadeáše Růžičky po skandálním videu všichni odvrátí. Jenže jeho mateřská MMA organizace RFA chystá galavečer dokonce ještě s jinou, konkurenční organizací, kde je Tadeáš Růžička prezentovaný jako jedna z hlavních hvězd.

ČTĚTE TAKÉ: Gangy vykradačů aut ze zahraničí terorizují Prahu. Technologií ruší signál při zamykání

Samy organizace o něm mluví jako o „kontroverzním Mawarovi“. Je v pořádku, že u nich dostane prostor člověk, který mimo jiné vyhrožoval moderátorovi CNN Prima NEWS Michalu Janotkovi a podle svědků se na veřejnosti podobně hrubě choval víckrát?

Josef Klíma se vydal za nejlepšími českými MMA zápasníky současnosti Patrikem Kinclem a Karlosem Vémolou, který mu na vlastní kůži v gymu ukázal, jak snadno se dokáže vycvičený MMA fighter vyrovnat s útočníkem, aniž by došlo na tvrdé rány a krev. Co si o Mawarově angažmá profesionálové i veřejnost myslí?

Platba za nedostudované ročníky

Platit striktně nastavené smluvní pokuty či dávat peníze za služby, které jste nemohli využít, nejspíš většina lidí považuje za nemorální. O to víc jsou zaražení někteří studenti pražské soukromé vysoké školy VŠEM.

Studentka, jež se svěřila reportérce Veronice Krejčí, byla ze školy nejdřív nadšená. Později ale zjistila, že jí studijní program, který si zvolila, nevyhovuje, a tak se ho rozhodla ukončit. K jejímu překvapení jí přišla pohledávka na 190 tisíc korun. Zaplatit měla nejen za všechny ročníky, které nedostudovala, ale také za nesplněné studijní povinnosti.

Podobné zkušenosti mají i jiní, kteří museli platit desetitisícové částky za nesplnění určitého počtu kreditů či docházky na e-learningové kurzy. Je právo na straně studentů, když nesouhlasí s podmínkami smlouvy, kterou podepsali? Nebo je ze strany školy vše legální? Jak velkou šanci vyřešit tuto nepříjemnou situaci soudně mají studenti? A jak reaguje ministerstvo školství?

Případy Josefa Klímy začínají už ve středu ve 22:50 na Primě a v neděli ve 21:30 na CNN Prima NEWS.

Tagy: