V neratovické Spolaně poleptala muže kyselina. Vyslaný vrtulník nakonec odletěl s prázdnou

V neratovické Spolaně poleptala muže kyselina.

V neratovické Spolaně poleptala muže kyselina

V továrně Spolana v Neratovicích poleptala zaměstnance kyselina. Podle agentury Aktu.cz to způsobila technická závada. Pro zraněného letěl vrtulník, nakonec ale nebyl potřeba. Muže odvezla sanitka do Fakultní nemocnice Královské Vinohrady, ze které už byl propuštěn.

„Pacienta jsme předali letecké záchranné službě,“ popsal dříve pro CNN Prima NEWS mluvčí Zdravotnické záchranné služby Středočeského kraje Marek Hylebrant. Vrtulník ale nakonec nebyl s ohledem na zranění potřeba a muže transportovali do nemocnice pozemní cestou.

ČTĚTE TAKÉ: Velký požár berounských pekáren, propadla se střecha. Úřady zveřejnily možnou příčinu

Na místo vyjížděla jako asistence záchranné služby i policie. „Mělo dojít k pracovnímu úrazu, ale žádné protiprávní jednání zjištěno nebylo. Zřejmě se jednalo o technickou závadu, měli jsme předběžnou informaci, že došlo k prasknutí trubice nebo něčeho podobného,“ doplnila pro CNN Prima NEWS mluvčí krajské policie Barbora Schneeweissová.

„Zaměstnanec byl potřísněn a letěl pro něj vrtulník, který ale nakonec nebyl třeba. Z nemocnice byl už propuštěn do domácího léčení. Naštěstí se nejednalo o nic závažného,“ potvrdil pro CNN Prima NEWS tiskový mluvčí skupiny ORLEN Unipetrol Pavel Kaidl.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Divoká honička u Kosmonos měla krvavou dohru. Řidič kousl policistu, u sebe měl podezřelé sáčky

Tagy:
zdraví továrna CNN Prima NEWS Fakultní nemocnice Královské Vinohrady kyselina Neratovice Spolana Neratovice Zdravotnická záchranná služba Středočeského kraje katastrofy, nehody a mimořádné události nehody a mimořádné události