V Ústí nad Labem našli novorozence v kontejneru. Případ vyšetřuje policie

Policisté v Ústí nad Labem se zabývají nálezem novorozence v kontejneru ve čtvrti Střekov.

Policisté v Ústí nad Labem se zabývají nálezem novorozence v kontejneru ve čtvrti Střekov. Jejich mluvčí Ilona Gazdošová řekla, že z taktických důvodů policie zatím nebude zveřejňovat, jestli je miminko živé nebo po smrti.

„V současné době provádíme v okolí prvotní úkony,“ doplnila mluvčí. Další informace policisté zveřejní, jakmile to bude možné. Podle informací MF DNES novorozenec v době, kdy ho někdo odložil do kontejneru, ještě žil. To potvrzuje i svědkyně, podle které miminko objevil soused, který šel vynést odpadky. „Policisté chodili byt po bytu a všech se vyptávali. Byli i u nás,“ uvedla zmíněná žena pro MF DNES.

ČTĚTE TAKÉ: Mladík krutě ubodal svou první lásku: Krvácí tady přede mnou a já nic necítím, říká ve videu

Podobné případy nejsou v Česku ojedinělé. Například na konci září Nejvyšší soud v pondělí definitivně potvrdil dřívější verdikt Krajského soudu v Ústí nad Labem, který Andree Zavadilové vyměřil 16letý trest za vraždu novorozence. Nyní 33letá Zavadilová porodila v listopadu 2021 v bytě na ústeckém sídlišti Mojžíř do záchodové mísy holčičku. Miminku neposkytla potřebnou pomoc a to i přes rychlý zásah přivolaných záchranářů po několika týdnech v nemocnici zemřelo.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: V Rajeci našli mrtvého novorozence v okapu. Byl v placentě a pupeční šňůře, popsal svědek

Tagy:
policie Policie ČR Ústí nad Labem novorozeně novorozenec kontejner trestná činnost Střekov trestná činnost, právo a spravedlnost vyšetřování trestné činnosti