Vaclík čelí zuřivé Ronaldově armádě: Zabijáku, nehet CR7 má větší cenu než tvoje rodina

Brankářská jednička fotbalové reprezentace Tomáš Vaclík v sobotu příliš nepotěšila české fanoušky. Gólman Olympiakosu Pireus v Lize národů proti Portugalcům pustil z pěti střel směřujících na bránu čtyři za svá záda. A u toho si proti sobě poštval mnoho zahraničních příznivců. Ostře srazil největší personu týmu soupeře Cristiana Ronalda, což způsobilo nechutnou kanonádu na jeho sociálních sítích.

Cristiano Ronaldo je skrze všechny možné své rekordy a počiny na trávníku považovaný za pana Nedotknutelného. Jeho početný tábor příznivců z celého světa urputně v propojeném internetovém prostředí útočí na každého, kdo si dovolí jen zmínit jakoukoliv nedokonalost týkající se 37letého Portugalce. Bez odplaty se neobejde třeba ani poznámka, že Lionel Messi je lepším fotbalistou.

Tomáš Vaclík se v sobotu Ronalda dotkl. Jinak než internetoví kritici. Běžela 13. minuta utkání Ligy národů v pražském Edenu a pětinásobný vítěz Zlatého míče směřoval za míčem padajícím po sraženém centru z velké výšky. To samé ale zcela logicky udělal i český gólman. Spíše než balon trefil rukama Ronaldovu hlavu a došlo na tvrdý střet, po němž oba muži spadli nekontrolovaně na zem.

Vzhledem k tomu, že se útočník Manchesteru United nacházel v ofsajdu, nemohla být situace penaltová. Ale pro oba byla bolavá, přičemž CR7 si odnesl viditelné šrámy. Z jeho nosu prudce crčela krev, což zaktivovalo pohoršené zahraniční fanoušky. I když Vaclík do souboje rozhodně nešel s úmyslem hvězdě ublížit, byla na něj uspořádána štvanice.

Radši jdi do UFC

Pokud se brankář řeckého Olympiakosu podíval na svém Instagramu do sekce s komentáři pod poslední fotkou, zjistil, že jeho kolize s jedním z neslavnějších hráčů fotbalové historie způsobila na jeho účtu mezinárodní sešlost. Nachází se tam takřka tři stovky vzkazů v portugalštině, španělštině, němčině, angličtině i turečtině. Naprostá většina z nich má k lichotkám daleko. Na emotikony se vztyčeným prostředníčkem překladatele potřeba není…

Vaclík byl označen mimo jiné za „zas*aného zabijáka“. Další frustrovaný člen „Ronaldovy armády“ poznamenal, aby se český brankář „už nikdy nedotýkal CR7“. Opakovaly se komentáře, které Vaclíkovi sdělovaly, že v porovnání s Ronaldem nic nedokázal. Objevilo se také obligátní: „Kdo si myslíš, že jsi?“

Přitom šlo o nešťastný moment, který navíc stálici reprezentace velmi mrzel. Hned po srážce se Vaclík s Ronaldem bavil, po utkání se byl ještě poptat v kabině soupeře, jestli je v pořádku. Doufal, že nos není zlomený. Jeho starostlivost ale „hrdiny“ za klávesnicí nezajímala.

„Nauč se hrát fotbal, nebo se radši přesuň do UFC,“ zní jiný z hromady kritických hlasů. Jak už to u sportovců často bývá, frustrovaní lidé do své zlosti zahrnuli i Vaclíkovu rodinu: „Jeden Cristianův nehet má větší cenu než celá tvoje rodina.“

Přitom sám Ronaldo se nezlobil. Utkání, které Portugalsko vyhrálo zcela jasně 4:0, dohrál, byť s tamponem v rozbitém nose.

Tagy: