Válek jel v autě nepřipoutaný, fotografii smazal. Omlouvám se, vzkázal později

Vlastimil Válek

Válek jel po dálnici nepřipoutaný

Policie prověřuje, zda jel ministr zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09) autem po dálnici nepřipoutaný. Fotografii ze své cesty na Slovensko politik sám zveřejnil na Twitteru. Po několika minutách ji ovšem smazal. Mluvčí resortu zdravotnictví nepřipoutaného ministra hájí tím, že v tu chvíli auto stálo v koloně. Válek se později za své chování omluvil.

Válek v pondělí dopoledne na svém twitterovém účtu informoval, že vyrazil na první zahraniční cestu. Cílovou destinací se stalo Slovensko a návštěva tamního ministra zdravotnictví. „Řešit budeme hlavní témata dnešní doby. Spolupráci v oblasti zdravotnických záchranných služeb, zvládání pandemie COVID-19, uprchlickou vlnu po útoku Ruska na Ukrajinu. Těším se na setkání,“ napsal Válek na sociálních sítích. Příspěvek doprovodil snímkem z auta.

Z fotografie bylo patrné, že politik během jízdy po dálnici nebyl připoutaný. Ministr snímek po několika minutách smazal a nechal pouze text. Pod jeho příspěvkem se ovšem ihned začaly objevovat kritické komentáře. „Nevíte někdo, kde se dají koupit tyhle neviditelný pásy, co má ministr zdravotnictví ve vládní limuzíně?“ vtipkovali lidé. „A pokutu už jste zaplatil?“ ptali se další.

Mnohým také neušlo, že politik fotografii po několika minutách smazal. „Koukám, že fotka je smazaná, skvělý přístup,“ psali rozhořčení lidé.

Udělal jsem chybu

Incident budou řešit policisté. „Budeme se tím zabývat,“ potvrdil mluvčí policie David Schön. Podle mluvčího resortu zdravotnictví Ondřeje Jakoba ministrovo auto v inkriminovaný moment nejelo. „Stáli jsme v tu chvíli v koloně,“ reagoval na dotaz webu iDNES.cz.

Válek se po pár hodinách za své chování na sociálních sítích omluvil. „Nemá smysl chodit kolem horké kaše – udělal jsem chybu. Ač to byla chvíle, nechci se vymlouvat na kolonu. Člověk má být připoutaný. Případnou pokutu jsem připraven uhradit. Zároveň finančně přispěji do fondu Českého sdružení obětí dopravních nehod. Omlouvám se,“ napsal na Twitteru.

Tagy: