Válka gangů ve Stockholmu? Mladík střílel kalašnikovem na byt, uvnitř byla žena a dítě

Na předměstí švédského Stockholmu došlo k velmi vážnému incidentu. Mladík s automatickou puškou AK-47 střílel na dveře bytu matky, která byla uvnitř i se svým dítětem. Střelec ji chtěl údajně zastrašit, napsal britský list Daily Mail. Video zachycující palbu z kalašnikova se objevilo i na sociálních sítích.

Na záběrech je vidět střelec, podle médií velmi mladý, jak na chodbě bytového domu nabíjí automatickou pušku a následně vypálí zhruba 15 nebo 16 ran. Poté společně s člověkem, který jej při tom natáčí, utíká po schodech pryč.

ČTĚTE TAKÉ: Ministerstvo varuje Čechy před cestami do Švédska

Mladík střílel na dveře bytu. Žena uvnitř je údajně bývalou přítelkyni místního rappera. Útok podle Daily Mail měl zřejmě obyvatele bytu zastrašit.

„Bylo to šílené. Nebyla to žádná malá zbraň, byl to kalašnikov. Je strašné, že útoky jako tento se normalizují,“ komentovala vyděšená svědkyně z domu pro Daily Mail.

Krátce nato stockoholmští policisté zřejmě zabránili chystané vraždě v přilehlém sousedství, když po automobilové honičce zadrželi dvojici teenagerů, kteří u sebe měli automatické pušky a masky. Mladíkům bylo 13, respektive 14 let. S nimi měl být v autě i muž, který se dal na útěk, ale policisté jej dopadli. Údajně plánoval vraždu.

Švédsko a zejména pak Stockholm čelí vlně násilí a v některých čtvrtích hlavního města bují doslova válka mezi místními gangy, většinou přistěhovaleckými. Daily Mail dodává, že jen za posledních zhruba šest týdnů se podobných incidentů, jako byl ten výše popsaný, událo nejméně 15.

Tagy: