Co je krize seniorů oproti Ukrajině? Žilková vzpomínala, co řešili se Stropnickým o Vánocích

Veronika Žilková

Žilková promluvila o rozvodu se Stropnickým

Po 18 letech končí vztah herečky Veroniky Žilkové a jejího manžela, herce a velvyslance v Izraeli, Martina Stropnického. Žilková se svěřila, že ještě krátce před osudným e-mailem od svého muže dvojice vybírala vybavení koupelny, kterou plánovali rekonstruovat.

„Na kauzu s panem Stropnickým se musíte ptát jeho. Já ho miluji a rozvádět se nechci. Jestli má jiný názor na náš vztah, bude muset odpovědět on. Já jsem s ním prožila krásné Vánoce a před deseti dny se vrátila z krásné dovolené. Mám pocit, že mi mail poslal někdo jiný,“ popsala v týdnu Žilková pořadu Showtime.

Sám Stropnický celou záležitost komentovat nechce. „Ne, děkuji. Domnívám se, že mlčení je někdy ta správná odpověď,“ odpověděl diplomaticky SMS zprávou na žádost o vyjádření.

Snaží se vysílat dobrou náladu

I když Žilková přiznává, že probrečela mnoho hodin, snaží se neztrácet optimismus. Za to, že v rámci možností normálně funguje, zčásti vděčí i svým fanouškům, se kterými pravidelně cvičí na svém Instagramu. „Vymyslela jsem to, aby se všichni nezbláznili,“ poznamenala herečka.

Právě její fanoušci jsou pro ni v tuto chvíli velkou oporou. „Celým svým životem se snažím vysílat dobrou náladu a chuť do života. Láska nemusí být jen od jednoho člověka. Já ji dostala od svých diváků a to mě úplně vyléčilo,“ přiznala s úsměvem.

Dodala však, že ještě o Vánocích manželé plánovali, jak se po návratu Stropnického z Izraele pustí do rekonstrukce koupelny. „Říkal, jaké chce dlaždičky. Koukali jsme, jestli vanu, nebo sprcháč. Člověk opravdu neví, co se stalo,“ uvedla Žilková.

Co je krize seniorů oproti krizi na Ukrajině?

Život ale bere takový, jaký je. Stále se najdou lidé, kteří jsou v daleko tíživější situaci. „Příběhy rodin, kdy otec zůstal na Ukrajině a oni už ho možná nikdy neuvidí, jsou tak silné,“ podotkla. Naznačila, že „krize dvou seniorů je oproti tomu prkotinou“.

Veronika Žilková a Martin Stropnický tvořili pár od roku 2004. Svůj vztah stvrdili o čtyři roky později v historické kapli sv. Kláry v pražské Troji. Pro oba to byla již třetí svatba. Žilková má z předešlých vztahů děti Agátu, Vincenta a Cyrila. Stropnický zas dcery Annu a Františku a syna Matěje, který se vydal v jeho stopách a též se angažoval v politice.

Společně pak manželé přivedli na svět dceru Kordulu a syna Melichara, který se v roce 2007 narodil s vrozenou brániční kýlou. Chlapec zemřel v pouhých osmi měsících.

Tagy: