Vaňková: Fórum, jako mají Piráti, nefunguje a u STAN ho nechci. Juchelka se tam chodí bavit

Pivoňka Vaňková a Juchelka

360° (267)

Fórum, jako mají Piráti, je věc, kterou bychom u STAN určitě nezaváděli. V pořadu 360° na CNN Prima NEWS to uvedla poslankyně Pavla Pivoňka Vaňková (STAN).

Podle Pivoňky Vaňkové není dobré, když se veřejně pere špinavé prádlo. „Myslím, že nefunguje, když navenek říkáte věci, které měly zůstat za zavřenými dveřmi,“ uvedla politička ve vysílání CNN Prima NEWS v souvislosti s pirátským on-line diskusním fórem. U STAN by ho prý určitě nezaváděla.

ČTĚTE TAKÉ: Zbavme se pirátských „komoušů“, řekl Lipavský. Žádné neznám, reagovala senátorka

Opozičního poslance Aleše Juchelku (ANO) ale baví. „Náhodou jsem tam včera vlezl, protože jsem dostal odkaz. Bylo to strašně zábavné čtení, Piráti jsou vážně zábavní,“ pronesl.

Pirátské fórum bývá mnohdy dějištěm vnitrostranických sporů. Ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti) by proto podle webu Novinky.cz uvítal jeho vypnutí. Část platformy je totiž veřejně zcela dostupná. Zároveň jde ovšem o prostor, na který je řada Pirátů kvůli stranické transparentnosti pyšná.

Lipavský zároveň vyzval Piráty k rázným změnám. „Musí se zbavit komoušů a ultralevičáků. Není možné, aby členská základna progresivní a liberální strany nebyla schopna přistoupit na jakékoli reformy,“ prohlásil šéf české diplomacie.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Dosáhli jsme dna, jsme levicový paskvil, bouří se Piráti. Někteří se chtějí posunout doprava

Tagy:
STAN Piráti pořady CNN Prima NEWS diskuze Jan Lipavský ANO 2011 Aleš Juchelka 360° Pavla Pivoňka Vaňková