Vaňková se nejradši potkává na Čáře, má to nalajnováno. Drogová kauza spustila lavinu vtipů

Brněnská primátorka Markéta Vaňková (ODS)

Vaňková a fotomontáž

Tradiční vlnu lidové tvořivosti spustila na sociálních sítích kauza brněnské primátorky Markéty Vaňkové (ODS) po zveřejnění fotografie s bílým práškem. Kvůli snímku se diskutuje o možném užívání kokainu, lidé proto ve svých příspěvcích parodují drogovou terminologii, vytvořili také nový znak Brna, kde čáry mezi písmeny nahradili „lajnami“ kokainu.

Advokát Petr Němec ironicky propojil pojem „čára“, jak se též říká dávce kokainu, s místním názvem na Čáře, kterým Brňáci lidově označují nároží Joštovy a České ulice. „Vaňková se nejraději potkává na Čáře,“ shrnul na Twitteru kauzu advokát zaměřený na exekuce.

ČTĚTE TAKÉ: V politice jede kokain ve velkém, tvrdí Hollan. U nás se koksem pouze topí, oponuje Pecková

Na drogovou terminologii odkazují také Paralelní listy. „Markéta Vaňková je důkaz, že můžete selhat, i když máte vše pečlivě nalajnováno,“ píší na Twitteru.

Twitterový účet Peťulína Markvartová, který je silným podporovatelem hnutí ANO, připomíná problémy s nedostatkem léků: „Pokud Vaňková má kontakty a umí sehnat kokain, tak by mohla pomoct Válkovi sehnat Endiaron.“

Jiní si zase dělají legraci z brněnského loga, kde jednotlivé čáry mezi písmeny připomínají „lajny“ kokainu.

„Na fotce primátorky je nejlepší, že kdyby tam bylo místo lajnování tác panáků tuzemáku, bylo by to společensky akceptovatelné a vlastně úplně normální,“ dodává jeden z uživatelů.

Ke kauze se vyjádřil i satirický účet Praha spolu, který sdílel fotomontáž Vaňkové s premiérem Petrem Fialou (ODS), kde mají oba pod nosem bílý prášek. „Stojíme za Markétou,“ uvádí.

Tagy: