Masakr na Štědrý den: Střelbu v restauraci nepřežila mladá žena. První slova rodiny dojímají

Elle Edwardsová zemřela během sobotní hospodské střelby v anglickém Wallasey. Střelec ji zasáhl do hlavy. Policie nyní v souvislosti s případem zadržela dvě osoby. Podle vyšetřovatelů neměla být Edwardsová cílem útoku. O posunu v případu informoval web Sky News.

„V souvislosti s touto chladnokrevnou střelbou jsme zatkli dvě osoby,“ uvedla pro web Sky News vyšetřovatelka Sue Coombsová. Pro podezření z vraždy a pokusu o ni byl zatčen 30letý muž z Tranmere. Policie zadržela také 19letou dívku, která je podezřelá z účasti na vraždě. Oba dva jsou nyní v policejní vazbě a detektivové je vyslýchají.

Zadržení jsou podezřelí, že mají co do činění se sobotní střelbou v hospodě Lighthouse Inn ve Wallasey Village. Během té zatím neznámý útočník postřelil pět lidí. Mladou ženu, nyní identifikovanou jako 26letou Elle Edwardsovou, zasáhl do hlavy. Byla ihned převezena do nemocnice, svým zraněním ale podlehla. Ve vážném stavu zůstává i další postřelený. Zbylí tři lidé mají lehčí střelná poranění. Nikdo z trojice by ale neměl být ohrožen na životě.

Nejkrásnější anděl do nebe

Podle webu BBC policie také prosí o pomoc veřejnost. „Vyzýváme lidi, kteří byli v Lighthouse Inn v době incidentu, nebo kohokoli, kdo má mobilní záběry toho, co se v podniku stalo, aby nás neprodleně kontaktovali,“ dodala Coombsová a doplnila, že se stejná prosba týká i řidičů. Ti totiž mohli něco zachytit na svých palubních kamerách.

K místu smutné události pak začali v pondělí lidé nosit květiny se vzkazy. Kytici za dceru položil také Ellin otec Tim. Rodina i přátelé jsou tragédií otřeseni. „Nebe získalo toho nejkrásnějšího anděla. Všichni máme zlomená srdce,“ napsal podle Sky News na Instagramu salon Nova Studio, kde mladá žena pracovala.

Tagy: