Vaše Rusko hrálo s Bělorusy na rybníku. Konečné se hokejový útok na Fialu vrátil jako bumerang

Stačilo! vede do Evropských voleb Kateřina Konečná.

Češi budou hrát o medaile

Zatímco drtivá většina českých politiků ve čtvrtek oslavila postup českých hokejistů do semifinále, aniž by útočila na své konkurenty, šéfka KSČM Kateřina Konečná si neodpustila podivný rýpanec do premiéra Petra Fialy (ODS). Satirická koláž, kterou europoslankyně zveřejnila, měla naznačovat, že Fiala během zápasu fandil hokejistům USA. Uživatelé na síti X Konečnou podrobili ostré kritice. „Vaši Rusové na MS vůbec nehrají, mají stopku,“ vzkázal jeden z komentujících.

Český hokejový tým ve čtvrtfinále porazil obávané Američany 1:0, a tak si na domácím šampionátu během víkendu zahraje o medaile. Těsná výhra přinesla obrovskou radost velké části národu včetně politiků.

Výběr kouče Radima Rulíka pochválili například prezident Petr Pavel, premiér Petr Fiala (ODS), ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) či šéf hnutí ANO Andrej Babiš. Všichni se ve svých příspěvcích obešli bez výpadů vůči politické konkurenci.

Naproti tomu Konečná sdílela na síti X satirický obrázek, na němž Fiala říká: „To je škoda, že dneska nevyhráli naši.“ „U Fialů je dneska smutno. Hoši, děkujeme,“ prohlásila politička. Netrvalo dlouho a na šéfku KSČM a lídryni koalice Stačilo! do eurovoleb se snesla ostrá kritika. „To je teda solidní ubohost,“ zmínil europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL).

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Ano, Češi mají na zlato. Vynulování amerického brankostroje to jen dokazuje

Hned několik uživatelů Konečné vzkázalo, že Rusko, které bylo společně s Běloruskem kvůli invazi na Ukrajinu z hokejových šampionátů úplně vyloučeno, na turnaji ani není.

„Vaši hráli proti Bělorusům na rybníku v Komsomolsku na Amuru,“ uvedl jeden z komentujících. „To jste vymyslela sama, nebo to dorazilo z Moskvy?“ přidal se další.

„Využít národní sport k politickému okopávání je trapné, ale bolševikovi se nehnusí nic. Proti vám byla i Marta Gottwaldová dámou na úrovni. Normální člověk se raduje a vy zase sázíte h*vna. Běžte spát, vlastenko z Wishe,“ stojí ve výčtu dalších komentářů.

Tagy: