Znásilnil mě, tvrdí vizážistka v žalobě o slavném zpěvákovi. Hudebník obvinění důrazně odmítá

Americký country zpěvák Garth Brooks čelí žalobě kvůli údajnému znásilnění. Žena, která se v minulosti starala o jeho účes a make-up, uvedla, že ji v roce 2019 znásilnil v hotelu v Los Angeles. Zpěvák to důrazně odmítá, napsalo zpravodajství CNN.

Žena, která neuvádí své skutečné jméno a žalobu podala pod jménem Jane Roeová, podle svého tvrzení pracovala od roku 1999 pro Brooksovu manželku, zpěvačku Trishu Yearwoodovou. Pro jejího muže začala pracovat v roce 2017. Dva roky poté s ním v říjnu cestovala z Nashvillu do Los Angeles na koncert, který odehrál spolu se soulovým hudebníkem Samem Moorem. Na rozdíl od jiných cest nejeli s celým týmem, ale pouze ona a Brooks, který rezervoval jediné společné hotelové apartmá, uvádí žena v žalobě. Když byla v pokoji, zjevil se tam podle ní Brooks nahý a znásilnil ji. Poté podle ní dělal, jako by se nic nestalo, a čekal, že se mu postará o účes.

ČTĚTE TAKÉ: Halina Pawlowská zůstává v nemocnici. Po kolapsu plic musí prý spoléhat na přístroje

Této události ve stejném roce předcházela podle ženy její návštěva v Brooksově domě, kde se před ní také ukázal nahý, vzal ji za ruku a položil ji na své genitálie.

Brooks tvrzení popírá a pokoušel se docílit stažení žaloby. „Poslední dva měsíce jsem neustále obtěžován výhrůžkami, lžemi a tragickými příběhy o tom, co se se mnou v budoucnu stane, pokud nevypíšu šek na mnoho milionů dolarů,“ uvedl zpěvák ve svém soudním podání. Dodal, že má důvěru v justiční systém, který dokáže jeho nevinu. „Peníze za mlčení, bez ohledu na to, jak moc nebo jak málo, jsou pořád peníze za mlčení. V mém pojetí to znamená, že se přiznávám k chování, kterého nejsem schopen –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ ⁠⁠k ošklivým činům, které by žádný člověk nikdy neměl udělat druhému,“ dodal podle CNN.

Dvaašedesátiletý rodák z Oklahomy má na svém kontě od roku 1985 téměř tři desítky alb. Získal dvě ceny Grammy, řadu dalších amerických žánrových ocenění, přičemž v minulém desetiletí patřil mezi vůbec nejlépe vydělávající hudebníky.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Ztracený oznámil návrat. Jsem zase jako mladý kluk ze Šumavy. Řekl, kdo ho na turné doprovodí

Tagy:
CNN hvězda Los Angeles znásilnění žaloba krimi Nashville celebrity napadení Oklahoma Garth Brooks trestná činnost Grammy Award kultura trestná činnost, právo a spravedlnost společenská rubrika sexuální trestné činy