Česko si užije příjemné jarní počasí. Teploty se vyšplhají k 20 stupňům, hrozí však srážky

Teploty v Česku by se ve středu a ve čtvrtek měly pohybovat kolem 15 až 20 stupňů Celsia. Na řadě míst lze očekávat i občasné srážky. Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Počasí v Čechách bude ovlivňovat okluzní fronta. Severovýchod území bude pod vlivem okraje tlakové výše nad severovýchodní Evropou.

Ve středu bude přes den zataženo až oblačno, na jihozápadní polovině Čech můžeme očekávat občasný déšť. Nejnižší noční teploty na severovýchodě území klesnou až na 2 °C, ojediněle se mohou objevit přízemní mrazíky. Nejvyšší denní teploty dosáhnou 16 až 20 °C. Na většině území Česka bude vát čerstvý jihovýchodní až jižní vítr rychlostí 4 až 9 m/s. Na Frýdlantsku by podle ČHMÚ měl dosahovat rychlosti až 19,5 m/s.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Vinaři z billboardu hrozí kvůli dani Stanjurovi. Je to cesta k omezení alkoholu, říká ekonom

Oblačno až zataženo s občasným deštěm nebo přeháňkami na jihozápadě lze očekávat i ve čtvrtek. Na severovýchodní polovině území by mělo být převážně polojasno. Nejnižší noční teploty klesnou na 12 až 8 °C, na Moravě a ve Slezsku dokonce na 8 až 4 °C. Naopak nejvyšší denní teploty se vyšplhají na 16 až 20 °C, na západě bude kolem 14 °C. Očekávat lze mírný jihovýchodní až východní vítr s rychlostí 2 až 6 m/s.

Podobně oblačno až zataženo by podle předpovědi ČHMÚ mělo být i v pátek. Místy hrozí občasný déšť nebo přeháňky, přičemž na jižní polovině území budou srážky četnější. Na severu a severovýchodě by mělo být přechodně i polojasno. Nejnižší teploty spadnou oproti čtvrtku o dva stupně na 10 až 6 °C. Nejvyšší denní teploty by měly dosahovat 15 až 19 °C, na jižní polovině území 11 až 15 °C. Foukat bude mírný východní až jihovýchodní vítr s rychlostí 2 až 6 m/s, který bude k večeru slábnout.

Tagy: