Po tragicky zesnulém Markovi a Pavle zůstaly dvě dcery. Už je jasné, kdo se jich ujme

Pětačtyřicetiletý Marek a o tři roky starší Pavla zemřeli ve francouzských Alpách.

Poslední slova zesnulých Čechů ve Francii

Od tragické smrti českého páru ve francouzských Alpách uplynulo několik dnů. Nejen blízcí rodiny nemohou smutné zprávě uvěřit a na pietní místo do Žďáru nad Sázavou stále chodí zapalovat svíčky. Mnozí si také kladou otázku, co bude s dcerami zesnulého páru. Podle informací CNN Prima NEWS by si je měl do péče vzít otec zemřelé ženy.

Milovali adrenalinové sporty a právě to se jim stalo osudným. Zemřeli při výstupu na ledovec. Po sympatickém páru zůstaly dvě nezletilé dcery.

Smutná zpráva o úmrtí českého páru se objevila ve čtvrtek. Francouzská policie našla dvě těla v místě, kde se Marek a Pavla pohřešovali. Že se jedná o dvojici Čechů ze Žďáru nad Sázavou, později potvrdilo české ministerstvo zahraničí.

Oba partneři byli velmi oblíbení i v práci. Pavla se živila jako zdravotní sestra. Marek pracoval jako učitel na střední škole. „Vzpomínám na něj jako na usměvavého člověka. Rozdával lidem radost,“ říká mladá žena, která na pietní místo přišla na učitele zavzpomínat. Její vrstevnice potvrzuje: „Učil mě čtyři roky. Byl to člověk, který rozdával úsměv.“

Přátelé založili sbírku

„Určitě to byli asi nejpohodovější lidi, které jsem znala. Nejlepší učitel, kterého si můžete vůbec představit,“ smutnili další.

Podobně vzpomínají lidé i na jeho partnerku Pavlu. „Je nám líto tragické události, pracovala pro nás několik let a pro její kolegy to je velmi bolestná ztráta,“ uvádí mluvčí nemocnice Helena Zelená Křížová.

Přátelé se rodině rozhodli pomoci tím, že zveřejnili účet, kam lidé mohou přispívat. Finančně přispět může každý, a to posláním libovolné částky na účet s číslem 2501982590/2010 a variabilním symbolem 72022. Výtěžek bude převeden v plné výši pozůstalým.

Tagy:
smrt Francie rodina Alpy pomoc turismus sbírka děti pozůstalí okres Žďár nad Sázavou