Zemřela hvězda seriálu Sex ve městě. Byl jasným světlem pro všechny, smutní kolegové

Herec Willie Garson, známý ze seriálu a filmů Sex ve městě, zemřel ve věku 57 let. Údajně bojoval s rakovinou, není však potvrzeno, že se mu stala osudnou tato zákeřná nemoc. Smutnou zprávu oznámil jeho syn, informuje americký web CNN.

„Mám tě moc rád, tati. Odpočívej v pokoji a jsem moc rád, že jsi se mnou mohl sdílet všechna svá dobrodružství a dokázal jsi toho tolik. Jsem na tebe tak pyšný,“ napsal jeho syn.

Jak uvádí web CNN, Garsonovo úmrtí potvrdil také mluvčí HBO. Stanice ve svém prohlášení ocenila jeho přínos jednomu ze svých ikonických seriálů. „Willie Garson byl v životě i na obrazovce oddaným přítelem a jasným světlem pro všechny ve svém vesmíru,“ uvedla společnost.

„Vytvořil jednu z nejoblíbenějších postav a téměř pětadvacet let byl členem naší rodiny. Jsme hluboce zarmouceni zprávou o jeho odchodu a vyjadřujeme upřímnou soustrast jeho rodině a blízkým,“ uvedlo dále HBO.

Garson, který se narodil v New Jersey, se začal herecky vzdělávat ve 13 letech a pokračoval ve studiu na Wesleyan University. V Hollywoodu se poprvé prosadil jako host v rolích v televizních pořadech jako Na zdraví a Rodinná pouta.

Garson byl hrdým rodičem jednoho dítěte, syna Nathena, kterého adoptoval. I proto byl zastáncem organizací, které pomáhají dětem najít domov prostřednictvím adopce.

Nezapomenutelná role Stanforda Blatche

Jako na skvělého herce a přítele na něj vzpomínají i kolegové. K jeho smrti se vyjádřila i herečka Sarah Jessica Parkerová. „Budeš nám velmi chybět,“ uvedla krátce na Twitteru. V seriálu Sex ve městě hrál Garson Stanforda Blatche, přítele a důvěrníka hlavní hrdinky Carrie Bradshawové, kterou ztvárnila právě ona.

Herec Mario Cantone, který ztvárnil Garsonova manžela v seriálu a filmech Sex ve městě, v příspěvku označil Garsona za „skvělého televizního partnera“. „Jsem zdrcen a zaplaven smutkem. Odpočívej, můj milý příteli. Mám tě moc rád,“ napsal jeho přítel a kolega Cantone.

Tagy: