Hvězda Terminátora a Bláznivé střely dozářila. Zemřel herec Boen, jeho hlas zněl i v hře WoW

Smutná zpráva obletěla filmový svět v pátek 6. ledna. Ve věku 81 let zemřel hollywoodský herec Earl Boen, oznámil to člen jeho rodiny. Příčina smrti oblíbeného umělce nebyla zveřejněna, diskutuje se však o vážné nemoci. Diváci si Boena mohou pamatovat zejména ze série filmů Terminátor, kde ztvárnil kriminálního psychologa Petera Silbermana. Zazářil také ve filmu Bláznivá střela.

O smrti Boena informoval člen rodiny, který webu TMZ sdělil, že zemřel ve čtvrtek na Havaji. Příčinu smrti však neuvedl. Podle hercova přítele měla být Boenovi na podzim minulého roku diagnostikována rakovina plic ve čtvrtém stadiu, cituje web Variety.

Hollywoodská hvězda se objevila v několika dílech filmové série Terminátor s Arnoldem Schwarzeneggerem v hlavní roli. Postavu kriminálního psychologa Petera Silbermana ztvárnil hned ve čtyřech dílech. Stejně tak si herce mohou diváci pamatovat ze snímků Muž se dvěma mozky nebo Bláznivá střela 33 a ⅓: Poslední trapas.

Režiséři Boena neobsazovali pouze do filmových rolí. Herec, který svou kariéru odstartoval koncem 70. let, se objevil v řadě seriálů, nikde však neztvárnil hlavní roli. Kromě herecké kariéry se Boen proslavil jako dabér. Jeho hlas v roli vypravěče provázela například hráče World of Warcraft, píše web Daily Mail.

Boena přežila jeho manželka Cathy. Jeho první žena Carole zemřela v roce 2001.

Tagy: