Bere cennosti, ničí majetek. Vinařství na Moravě terorizuje zloděj, škody jsou statisícové

Zatím neznámý zloděj řádí ve vinařstvích na jižní Moravě. Nezajímá se ale o poklad Moravy. Místo vína bere cennosti, peníze a ničí majetek. Za sebou nechává statisícové škody. Vinaři jsou už zoufalí, a proto na sociálních sítích zveřejnili záběry možného pachatele.

Na své loupežné výpravy se vydává neznámý muž hlavně v noci. Nejspíš doufá, že ho nikdo u jeho řádění nebude rušit. Potuloval se například na konci letošního února i v areálu vinařství v Bohumilicích na Břeclavsku. „Ráno přišla účetní brzy do práce a zjistila, že je okno dokořán. Byly vypáčené dveře do kanceláře, šuplíky, skříňky pootevírané a vyrabované,“ popsal pro Krimi zprávy ředitel vinařství Radim Heča.

ČTĚTE TAKÉ: Zloděje prozradila chytrá sekačka. Policisty dovedla do skrýše plné kradených věcí

Zloději stačilo k získání kořisti několik desítek minut a nejspíš ho neodradil ani spuštěný alarm, který následně rozbil. I když na místo vyrazila bezpečnostní agentura hlídající objekty, nikoho podezřelého ve vinařství neviděla. „Byl jsem hrozně naštvaný v první řadě na to, že byla vyslána hlídka, která nic nezjistila. Přitom tady byla v době, kdy ten zloděj tady musel být. Byl jsem naštvaný, protože je s tím teď spousta vyřizování,“ dodal Heča.

Zloděj řádil i na Hodonínsku

Policie je v pátraní po pachateli zatím bezradná. Redakce Krimi zpráv proto zveřejnila video, na kterém je pachatel vidět. „Byl maskovaný kuklou, na očích měl poměrně výrazné brýle. Ještě výraznější byly boty Adidas, které měl na nohou. Z budovy zmizel malý trezor, ve kterém byla zajímavá finanční hotovost. Majitel vyčíslil škodu na více než 600 tisíc korun,“ řekl k případu mluvčí jihomoravské policie Bohumil Valášek.

K podobnému případu pak došlo i ve vinařství v Žádovicích na Hodonínsku. I tady se na konci února pohyboval zatím neznámý lupič. Dovnitř objektu se sice nedostal, i tak ale za sebou nechal podle majitele velkou spoušť. Zda se jedná o stejného pachatele, nebo ne, v tuto chvíli zjišťují kriminalisté.

Tagy: