Ve Zlíně vykolejil vlak, provoz je omezen. Na místě jsou drážní hasiči i nehodový vůz

V železniční stanici Zlín střed v pondělí krátce před 23:00 vykolejil při posunu vlak. Provoz na trati mezi Zlínem a Vizovicemi na Zlínsku je kvůli tomu zastaven, cestující vozí náhradní autobusy, vyplývá z informací uvedených na webových stránkách Českých drah (ČD). Při události nikdo neutrpěl zranění, sdělil v úterý novinářům mluvčí Správy železnic Martin Kavka.

„V železniční stanici Zlín střed došlo v noci při posunu k vykolejení dvou prázdných vagónů. Událost se obešla bez zranění. Na místě je nehodový vlak,“ uvedl Kavka. Při nakolejení podle něj asistují hasiči Správy železnic.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Fatální mikrospánek. Řidič smetl skupinku seniorů, tři nepřežili, další bojuje o život

V současné době je možný provoz pouze směrem na Otrokovice. Provoz ve směru na Vizovice bude zřejmě zastaven až do večerních hodin, doplnila informační služba Datel Správy železnic na sociální síti X.

V úseku mezi stanicí Zlín střed a Lípou na Zlínsku zavedl dopravce kyvadlovou náhradní autobusovou dopravu. Vlaky však na ni v těchto stanicích nečekají. „Náhradní autobusová doprava neobsluhuje zastávky Želechovice nad Dřevnicí, Zlín-Příluky, Zlín-Podvesná, Zlín-Dlouhá,“ uvedly ČD. Cestující z těchto zastávek mohou v úseku mezi Želechovicemi nad Dřevnicí a Zlínem využít spojů městské hromadné dopravy linek 1, 11, 12 a 90, kde jim budou uznány jízdní doklady ČD.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Poslední slova pilotů a pak mrazivé ticho. Nahrávka odhalila okamžiky před havárií letadla

Tagy: