Vedra zkazila přehlídku v centru Londýna. Princ William přihlížel, jak vojáci kolabují

Teploty ve Spojeném království se letos poprvé přehouply přes 30 stupňů Celsia. Úmorné horko značně zkomplikovalo sobotní královskou vojenskou přehlídku v centru Londýna. Nejméně tři vojáci se během ní sesunuli k zemi, informovala média.

Podle webu Sky News bylo na přehlídce Colonel’s Review přítomno více než 1 400 vojáků a kolem 200 koní velšských, irských a skotských granátníků. Přihlížel jí i princ z Walesu William.

ČTĚTE TAKÉ: Další bitva prince Harryho. Po korunovaci vyrazil do boje s bulvárem, slaví první úspěch

Teploty se ale v sobotu pohybovaly i nad 30 °C, kvůli čemuž na nosítkách z místa odnesli tři vojáky, kteří zkolabovali. Web Evening Standard informoval, že k zemi se sesunul i jeden ze členů vojenské kapely. „Poté, co zkolaboval, vrátil se na nohy a byl uvítán potleskem publika. Zkoušel pokračovat ve hře na nástroj, lékařský personál ho ale rychle odvedl,“ popsal web.

Že to vojáci neměli snadné, uznal i samotný princ William. „Velké díky každému vojákovi, který se dnes ráno v horku zúčastnil Colonel’s Review. Všichni jste v obtížných podmínkách odvedli opravdu dobrou práci. Děkuji, W.,“ napsal následník trůnu na Twitter.

Agentura Spojeného království pro zdravotní bezpečnost vydala varování před horkým počasím, které platí až do úterního dopoledne.

Mohlo vám uniknout: Dcera prince Harryho a vévodkyně Meghan oslavila druhé narozeniny. Dědeček král jí poslal milý dárek.

Tagy: