Velkoklub z Lisabonu chce Slavii ukrást stěžejního hráče. Bah už o přestupu jedná

Za Slavii Praha hraje ofenzivně nastavený obránce Alexander Bah jen rok a pár měsíců. Na tomto relativně malém časovém prostoru se dokázal i díky bojům v evropských pohárech posunout a patří mezi nejdůležitější hráče „sešívaných“. Tím už ale možná dlouho nebude. Zálusk na dánského fotbalistu si dělá velkoklub z Portugalska – Benfica Lisabon.

O zájmu klubu, který to v aktuálním ročníku Ligy mistrů dotáhl do čtvrtfinále, informuje například portugalský deník A Bola.

Bah přišel do Slavie v lednu 2021 z dánského Sönderjyske a podepsal smlouvu do 30. června 2025. V sešívaném dresu se postupně vypracoval na jednu z opor, v 68 soutěžních utkáních si připsal 7 branek a 16 asistencí. Pravý obránce nebo záložník si svými výkony vysloužil pozvánku do dánské reprezentace, s níž ve třech zápasech jednou skóroval.

V Benfice by Bah nastupoval pod německým trenérem Rogerem Schmidtem, který nejúspěšnější portugalský klub historie vymění od nové sezony za PSV Eindhoven. Benfica čeká na titul tři roky a letos skončí na třetím místě, s velkou ztrátou na dvojici Porto, Sporting.

Nejde pouze o zájem a monitorování situace – už podle všeho proběhla jednání, která se dokonce měla dostat do pokročilejší fáze. Přestup je tedy i podle dalších portugalských zdrojů relativně blízko. Do Edenu by případně mohla doputovat částka pohybující se kolem šesti milionů eur (150 milionů korun). Takovou hodnotu má Bah podle webu Transfermarkt.

Už minulý týden se navíc objevily informace o zájmu Benfiky o dalšího slávistu Petara Musu. Chorvatský útočník v této sezoně hostuje v Boavistě Porto a s 11 góly je nejlepším střelcem týmu. Přestupová částka by se mohla pohybovat kolem sedmi milionů eur (asi 173 milionů korun). O Musu údajně projevily zájem i kluby z Anglie a Francie.

Tagy: