Nejméně 13 obětí a 15 zraněných zanechal mohutný požár v čínském zábavním parku

Požár v čínském zábavním parku

Požár v Číně usmrtil nejméně 13 lidí

Ve čtvrtek došlo v Číně při oslavách tamních svátků k velké tragédii. Požár, který vypukl v zábavním parku Taitaishan, má na svědomí nejméně 13 mrtvých a 15 zraněných. Co nebo kdo za požár může, vyšetřuje policie.

Číňané na začátku října slaví osmidenní svátek, kterému se říká Zlatý týden. Během prvních dnů tohoto svátku je většina firem, továren či přístavů zavřená, a obyvatelé tak můžou navštěvovat různé pouťové atrakce po celé zemi.

Jenže hned první den během oslav došlo k velké tragédii. Ve městě Tchaj-jüan vypukl požár v jednom ze zábavních parků. Záběry ukazují, jak se z ohnivého sálu valí do nebe hustý kouř. Hořet začalo ve výstavní síni sněhových soch. Tragédie si vyžádala nejméně 13 mrtvých. Dalších 15 lidí, které požár zranil, je v nemocnici ve stabilizovaném stavu.

Případem se v současnosti zabývá policie. Je možné, že začalo hořet proto, že majitel či někdo z vedoucích zábavního parku zanedbal své povinnosti. Taitaishan je rozlehlý park s několika muzei a dalšími atrakcemi, jako je třeba ruské kolo. Kvůli požáru bude nějakou dobu zavřený.

Tagy: