Zamračený Harry a ředitelka Meghan. Odborníci rozebrali novou fotku vévodů ze Sussexu

O víkendu zveřejnila britská královská rodina svůj nový oficiální portrét. Pózují na něm Karel III. s manželkou Camillou a princ William s Cathrine. Harrymu a Meghan tím podle britských médií poslali jasný vzkaz, že se s nimi už u dvora nepočítá. Reakce vévodů ze Sussexu na sebe nenechala dlouho čekat. V úterý zveřejnili vlastní snímky.

Podle britského webu Daily Mail jsou nové fotografie pokusem udělat z Harryho a Meghan „mocenský pár“ nehledě na neshody uvnitř rodiny. Snímky pak byly záměrně zveřejněny zanedlouho poté, co Buckinghamský palác publikoval nový oficiální portrét. „Není pochyb o tom, že Harry a Meghan zveřejnili tyto fotografie v přímé reakci na fotografii nového krále a královny spolu s princem a princeznou z Walesu,“ vyjádřil se ke snímkům expert na královskou rodinu Phil Dampier.

Portréty vznikly minulý měsíc, když dvojice navštívila summit One Young World v Manchesteru. Vévodkyně Meghan pózuje v červené halence a kalhotách s mohutným zlatým prstenem. Stojí čelem ke kameře a drží jeden z Harryho prstů. Vévoda pak stojí za svou manželkou a usmívá se. Na druhém snímku pak stojí dvojice vedle sebe, bokem ke kameře, drží se za ruce a dívají se před sebe na publikum.

Sebevědomá Meghan, zamračený Harry

Odbornice na řeč těla Judi Jamesová pro Daily Mail uvedla, že na jednom z obrázků vypadá Meghan jako generální ředitelka, zatímco Harry působí poněkud zamračeně. Královští experti vnímají portréty jako špatnou zprávu. Vévodové ze Sussexu jimi podle nich chtějí ukázat, že „se nechystají vzdát svých pokusů být viděni jako alternativní královská rodina“.

Autorem snímku je fotograf celebrit Misan Harriman, který je i blízkým přítelem páru. Byl například jedním z mála lidí, které Meghan s Harrym pozvali na oslavu prvních narozenin jejich dcery Lilibet.

Tagy: