Dojemný vzkaz zdravotníka rodině. Natočil ho krátce předtím, než podlehl covidu

Zdravotní bratr Sergio Humberto Padilla Hernandez

Zdravotník nakažený covidem nahrál před svou smrtí vzkaz rodině

Zdravotník Sergio Humberto Padilla Hernandez nahrál těsně před svou smrtí způsobenou covidem srdceryvný vzkaz své rodině a přátelům. Teprve osmadvacetiletý muž, který sám pomáhal pacientům nakaženým novým koronavirem v jedné mexické nemocnici, zemřel 6. listopadu. Informoval o tom web CNN.

„Nastal okamžik pravdy. Chystám se podstoupit endotracheální intubaci,“ říká Padilla Hernandez ve videu natočeném nedlouho před svou smrtí.

„Chci, abyste si mě pamatovali pro to, čím jsem byl a čím jsem, protože se vrátím, ať se stane cokoliv, ať si pro mě Bůh připraví cokoliv. Tohle není sbohem,“ pokračuje ve vzkazu natočeném na nemocničním lůžku.

„Je to záležitost několika dní, kdy se uzdravím, dá-li Bůh. Půjdeme dál. Znovu se uvidíme, přátelé, rodino. Miluji vás. Vím, že se budete modlit za mě a mé zdraví, za mé blaho. A ať se stane, co se stane, vždy budete hledat, co je v mém nejlepším zájmu, vždy. Miluji vás a jste v mém srdci,“ dodal.

Podle testů přišel o 90 procent plicních funkcí

Padilla Hernandez pracoval jako zdravotní bratr v nemocnici v mexickém městě Cuauhtémoc, kde sám pomáhal lidem nakaženým covidem. Pozitivně na nový koronavirus byl testován 22. října a léčil se v domácím prostředí. Když se mu 5. listopadu přitížilo a měl problémy s dechem, věděl, že potřebuje kyslík a vydal se do nemocnice.

V nemocnici všechny testy ukázaly, že ztratil 90 procent plicních funkcí, uvedl zdravotníkův bratranec Adalberto Hernandez. Tu noc, těsně před intubací, natočil zdravotní bratr své rodině a blízkým video z nemocničního lůžka, které se rychle rozšířilo na sociálních sítích. Podle svého bratrance neměl zemřelý Padilla Hernandez žádné jiné zdravotní potíže.

V první polovině srpna měla novému koronaviru podlehnout rovněž zdravotníkova sestra, které bylo pouhých třicet let. Onemocněním COVID-19 se nakazila prakticky celá rodina. Hernandezova matka byla krátce hospitalizována, otec je na kyslíku v domácí péči. Pozůstalá manželka a pětiletý syn nicméně zůstávají zdraví.

Tagy: