VIDEO: Hrozivý okamžik. Dvojice žen se ocitla uprostřed palby mezi Izraelci a Hamásem

Podle dostupných informací si konflikt mezi Hamásem a Izraelem vyžádal už stovky obětí z řad civilistů na obou stranách, další tisíce byly zraněny. Americká stanice CNN nyní ukázala hrozivou situaci, do které se dostala dvojice žen. Ocitly se totiž přímo uprostřed palby mezi izraelskými vojáky a ozbrojenci Hamásu.

Ve velmi drsné situaci se ocitla dvojice mladých žen v Izraeli. Ocitly se totiž přímo v přestřelce mezi teroristy z hnutí Hamás a příslušníky izraelské armády.

Ke střetu, jehož nedobrovolnými účastnicemi byly i zmíněné civilistky, došlo u vesnice Jachini, která se nachází poblíž Pásma Gazy. Videozáběry z bezpečnostních kamer ukazují, že k incidentu došlo v sobotu čili v den, kdy Hamás zahájil své útoky na Izrael.

„CNN věří, že ženy mohly utéci z hudebního festivalu Suopernova krátce poté, co zde zaútočili ozbrojenci Hamásu během soboty,“ uvádí americká stanice.

Na zveřejněném videu je vidět, jak se ženy snaží mávat a volají o pomoc izraelské jednotky, které se nacházejí poblíž. Hned za nimi jsou však teroristé z hnutí Hamás. Mezi oběma skupinami tak dochází k přestřelce. Přímo uprostřed akce se u auta kryje právě dvojice žen.

Ozbrojenci z Hamásu se po chvíli raději stáhnou a na místo se k ženám přibližují Izraelci. Příběh obou žen tak minimálně tentokrát končil dobře, protože obě zvládají utéct, zatímco je izraelská armáda kryje.

Teroristické hnutí Hamás zahájilo své útoky na Izrael a jeho obyvatelstvo v sobotu ráno. Podle dostupných informací, které aktuálně nelze přesně ověřit, zemřelo již více než tisíc Izraelců, většinou bezbranných civilistů. Hamás se navíc chlubí videi, kterak tyto lidi mučí a unáší do pásma Gazy. Konflikt má na druhé straně i oběti mezi muslimským obyvatelstvem Palestiny.

Tagy: