Ozbrojenci Hamásu rozstříleli jedoucí auto. Izrael zveřejnil další záběry ukrutného teroru

Nelidské činy Hamásu Izraelci přirovnali k praktikám Islámského státu či nacistických Němců.

Záběry palestinského teroru

V Izraeli se objevují další a další doklady bezprecedentního masakru civilistů, který má na svědomí radikální palestinské hnutí Hamás. Izraelské obranné síly (IDF) zveřejnily například záznam z automobilové kamery. Je na něm vidět, jak teroristé rozstříleli jedoucí vůz, který pak narazil do jiného auta. O mnohém vypovídá také fotografie zakrvácené dětské postýlky.

„Už léta varujeme svět před tím, co je Hamás zač. Nyní se o tom každý může přesvědčit sám. Terorismus Hamásu nevykazuje žádné slitování. Jde o další důkaz, že Hamás páchá válečné zločiny,“ uvedly IDF ve svém prohlášení na sociální síti X. K tomu přidaly tři různá videa, která dokumentují sobotní masakr na izraelském území.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Uřezávali hlavy miminkům před očima rodin. Češka žijící v Izraeli líčí hrůznosti Hamásu

Na prvním videu, které pořídila automobilová kamera, jsou vidět ozbrojenci Hamásu. Ti zničehonic začali střílet na projíždějící vozidlo. Že se několikrát trefili, dokazuje rozbité čelní sklo. Řidič auta – v té chvíli zřejmě už po smrti – nakonec narazil do dalšího, stojícího vozu. Zrůdné zacházení s civilisty je patrné i z druhého a třetího videa.

Stránka Israel War Room pak zveřejnila záběry, na nichž teroristé vhodili granát do uzavřeného prostoru, aby vypudili ven člověka, který se tam schovával. Když vyběhl ven, členové Hamásu okamžitě spustili palbu.

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu sdílel fotografii zachycující zakrvácenou dětskou postýlku. „Hamás je horší než Islámský stát,“ prohlásil předseda tamní vlády. „Takových hrůz je schopna pouze genocidní teroristická organizace,“ dodaly Izraelské obranné síly.

Izrael od soboty podniká odvetné nálety namířené proti Hamásu. Dosud při nich podle ministerstva zdravotnictví v Pásmu Gazy zahynulo přes 1 400 Palestinců. Mrtvých Izraelců je více než 1 300, což přesahuje ztráty židovského státu během šestidenní války v roce 1967. Mluví se o totálním selhání izraelských bezpečnostních a zpravodajských složek.

Tagy: