Ruska si chtěla vyfotit na útesu selfie. Přelezla plot, spadla z 50 metrů na pláž a zemřela

Devětatřicetiletá ruská kosmetička si během dovolené v Abcházii chtěla pořídit unikátní fotku na sociální sítě. Bohužel pěkné selfie se jí stalo osudným. Inessa Polenková přelezla kvůli ideální fotografii zábranu, následně klopýtla a zřítila se z útesu na pláž. Po pádu byla transportována do nemocnice, ovšem svým zraněním podlehla. Informoval o tom britský deník Daily Mail.

Tragická událost se odehrála v neděli 7. dubna v Gagře, malebném městě v gruzínské Abcházii. Devětatřicetiletá kosmetička Inessa Polenková tam trávila dovolenou.

ČTĚTE TAKÉ: Herkules je v Praze. Miluji to tu, řekl Sorbo a zavzpomínal na natáčení legendárního seriálu

Přímo ve městě se nachází panoramatická vyhlídka na vrcholu útesu, odkud mají návštěvníci krásný výhled na Černé moře. Turisté se tam často zastavují, aby si pořídili fotografii. Úřady nebezpečné místo oplotily, což však kosmetičku nezastavilo. Podle očitých svědků došlo k neštěstí tak, že devětatřicetiletá Ruska přelezla ochrannou bariéru na vyhlídkové plošině, aby si pořídila selfie, napsal britský web Daily Mail.

Pokus o perfektní fotografii měl fatální následky. Polenková klopýtla a poté se zřítila z více než padesátimetrové výšky na pláž pod útesem. Celý incident byl dokonce zachycen na video, které se objevuje na sociálních sítích. Upozorňujeme, že záběry nejsou vhodné pro slabší povahy.

Na místo okamžitě přijeli záchranáři, jejich snaha o záchranu Polenkové byla však marná. Kosmetička byla sice transportována na jednotku intenzivní péče do okresní nemocnice, ovšem lékaři mohli pouze konstatovat smrt.

Okolnosti úmrtí, včetně tvrzení svědků, že Ruska skutečně vstoupila za plot, nyní prověřuje policie, uvedl web News.com.au.

Inessa Polenková byla nadšenou uživatelkou sociálních médií, zejména Instagramu, na němž sdílela nejen svou práci, ale také cestovatelské zážitky z celého světa. Na Instagramu ji sledovalo přes devět tisíc uživatelů.

Jako kosmetička působila především v Moskvě a v Soči, kde žila. Pohřeb tragicky zesnulé ženy proběhl v úterý 9. dubna v Soči.

Selfie jako problém veřejného zdraví

K podobné události došlo zhruba v polovině března. Třiadvacetiletý řecký influencer a milovník fitness Giorgi Janelidze, známý pod přezdívkou Tzane, zemřel poté, co uklouzl na balkóně zříceniny v italské opuštěné vesnici Roghudi Vecchio, odkud spadl do několika desítek metrů hluboké rokle, když zrovna natáčel obsah na své sociální sítě.

Tyto události opětovně připomínají důležitost obezřetnosti a ohleduplnosti při pořizování fotografií na nebezpečných místech. I zdánlivě neškodné akty mohou mít tragické následky. Vždy by měla být na prvním místě bezpečnost a zdraví.

Podle nového výzkumu zveřejněného centrem National Institutes of Health by mělo být pořizování selfie považováno za problém veřejného zdraví. Australští vědci analyzovali vědecké práce a zprávy v médiích o zraněních nebo úmrtích způsobených pořizováním selfie po celém světě od roku 2008. Zjistili, že během 13 let jich bylo nahlášeno téměř 400.

Oběťmi byly nejčastěji turistky ve věku kolem 20 let, přičemž hlavní dvě příčiny úmrtí byly pády a utonutí při fotografování.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Pán tygrů skončil, dostal jsem lekci, přiznal hrdina reality show. Z vězení poslal vzkaz

Tagy: