Desítky psů v klecích a výkalech. Policie našla zvířata v hrozném stavu, jsou v útulku

Policisté objevili desítky psů v nevhodných podmínkách

Policisté zasahovali v rodinném domě na Královéhradecku, kde podle oznámení mělo být větší množství psů v nevhodných podmínkách. O odhalení chovu policisté informovali s týdenním odstupem a zároveň zveřejnili záběry z ukrytého chovu.

V několika neudržovaných místnostech policisté nalezli přes 70 psů větších i menších plemen. Převážně šlo o čivavy, americké stafordy a francouzské buldočky. Zvířata byla většinou zavřená v malých klecích, některá pak volně pobíhala po místnostech plných jejich výkalů a celým domem se šířil nesmírný zápach.

„Rozhodnutím správních orgánů bylo více než sedm desítek psů umístěno do náhradní péče. Se souhlasem státního zástupce jsme v domě provedli domovní prohlídku, při které jsme zajišťovali potřebné podklady pro případné trestní řízení,“ uvedla policejní mluvčí Iva Kormošová.

Policisté nyní čekají na závěry veterinární správy, na jejichž základě se rozhodne, jestli se majitelé psů dopustili trestného činu. Všechna zvířata byla zavezena do útulku, který kvůli tomu vyhlásil stop stav.

Podle vyjádření vedení útulku jsou někteří ze psů ve špatném zdravotním stavu. Řada fen bude navíc rodit, a tak zvířat, o která bude nutné se postarat, ještě přibude. Úřady teď budou muset vyřešit, co s desítkami psů, kteří navíc musejí po odběru zůstat v předběžné karanténě.

Tagy: