Víš, s kým spíš? Ve svetru a ve tmě těžko, hlásá KSČM. Kampaň budí výsměch

Komunisté na protivládní demonstraci

Speciál: Energetická krize a válka (1124)

Komunisté čelí posměchu za svou novou tištěnou reklamu, v níž tvrdí, že Češi kvůli neschopnosti vlády řešit energetickou krizi ani nemohou tušit, s kým mají sex. Podle KSČM totiž lidé doma musí spát ve svetru, a navíc nemohou svítit. „Idioti,“ vzkázal komunistům například europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL). Další uživatelé pak připomínají minulost komunistického exposlance Jana Klána.

„Víš, s kým spíš? Ve svetru a ve tmě těžko. Máte právo na světlo, máte právo na teplo. Podporujte KSČM,“ vyzývají komunisté na novém plakátu. Sloganem dávají najevo, že se jim nelíbí, jak se současná vláda vypořádává s energetickou krizí.

Plakát pobavil například zastupitele Prahy 10 a člena předsednictva pražských lidovců Adama Šilara, který fotku reklamy sdílel na Twitteru. „Soudruzi nasadili těžké zbraně,“ napsal ironicky. Do diskuse se zapojil také jeho stranický kolega Tomáš Zdechovský. „To jsou idioti,“ prohlásil s úsměvem.

Další lidé poukazovali na to, že si komunisti hlášku „Víš, s kým spíš?“ vypůjčili z kampaně, jejímž cílem rozhodně nebyl boj proti drahým energiím. „Slogan je vypůjčený z kampaně proti AIDS z roku 1994. Originální,“ komentoval ironicky novinář Jindřich Šídlo.

Komunistický sex symbol Jan Klán

Šilar si v tomto smyslu rýpl, že srovnání KSČM s nebezpečnou chorobou je zcela v pořádku. „Na obojí bychom si měli dát pozor. V počtu obětí komunisté ale stále ještě vedou,“ doplnil komunální politik. „Syfilis soudruha Lenina, zdá se, nebyla náhoda, nýbrž program,“ přidal se další z komentujících na sociálních sítích.

Další politici připomněli rovněž osobu komunistického exposlance Jana Klána, který kdysi – ještě jako člen dolní komory Parlamentu – proslul svým profilem na internetové seznamce, kde na sebe například prozradil velikost svého mužství či své oblíbené sexuální polohy.

„Tohle musel vymyslet komunistický sex symbol Jan Klán,“ uvedl zastupitel Prahy 10 David Krůta (TOP 09). Klán dal o sobě znovu vědět v roce 2020, když v rámci náborové kampaně KSČM lákal potenciální nové členy strany svou fotkou na červených plakátech s nápisem „Socialismus je sexy“.

Tagy: