Vizuální skvost s hvězdným doprovodem. Kapela U2 zahájila provoz unikátní arény v Las Vegas

Irští rockeři z kapely U2 si v pátek střihli koncert k příležitosti hned dvou významných události. Zahajovacím vystoupením v rámci podzimního turné totiž rovněž odstartovala oficiální provoz futuristické arény Sphere v nevadském Las Vegas. Ta divákům nabízí podívanou, která působí hned na několik smyslů naráz. Pochlubit se může mimo jiné i prvenstvím v promítání na největší LED obrazovku na světě. O kulturní události píše web USA Today.

Aréna vybavená nejmodernější promítací technologií je široká 516 stop, tedy více než 157 metrů, a na výšku měří 366 stop, což je okolo 111 metrů. Ve světě hudebních hal nastavila laťku opravdu vysoko. Celá konstrukce je architektonicky řešena velmi neobvyklým způsobem – ve městě hazardních her nyní poutá pozornost návštěvníků i místních moderní objekt ve tvaru koule, připomíná web USA Today.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Ruina na spadnutí? Architekti ze studia LOXIA dali zámku Bzí druhou šanci

Promítací stěny pokrývá nejnovější LED technologie o rozloze 15 tisíc metrů čtverečních a s rozlišením až 18K. Vyvážený zvuk obstarává směrem k obecenstvu 160 tisíc reproduktorů. V rámci slavnostního otevření audiovizuálního unikátu zahrála právě světová legenda, kapela U2. Pro hudebníky se jednalo rovněž o startovací koncert jejich podzimního turné.

O vysokém sebevědomí a ambicích provozovatelů arény Sphere vedle toho svědčí i jejich strohá, avšak úderná, komunikace na sociálních sítích. „Nikdy v životě jste se s ničím podobným nesetkali,“ stojí v oficiálním příspěvku arény na sociální síti X.

A co konkrétně hala se svými promítacími stěnami nabízí? Diváci se v mžiku mohou ocitnout na poušti, ve vesmíru či v záplavě hromady čísel. Gigantická promítací plocha poskytuje dechberoucí vizuální doprovod, a to i v rámci globálního srovnání.

Tagy: