Vláda se drží u koryt jako klíště, Pavel nemá mlčet. Okamura zkritizoval i „okrádací“ balíček

Předseda SPD Tomio Okamura v pořadu K věci

K VĚCI 8.9.2023

Vláda se drží u koryt jako klíště, řekl v pořadu K věci na CNN Prima NEWS předseda SPD Tomio Okamura. Kvůli velmi nízké vládní podpoře od občanů by podle něj měl „zakročit“ prezident Petr Pavel. Konsolidační balíček označil Okamura za „okrádací“. Zdůraznil, že pětikoalice okrádá občany, zatímco si sama zvýšila platy.

„Většina stran má nějaký problém,“ řekl v pořadu K věci na CNN Prima NEWS předseda SPD Tomio Okamura. V této souvislosti připomněl kauzu Dozimetr nebo kupčení s byty v Brně. Kabinet by proto podle něj měl podat demisi. „Kdyby byl premiér Fiala demokrat, sám nechá vyhlásit předčasné volby. Jenže oni se drží u koryt jako klíšťata, přestože jim plně věří dvě procenta lidí. Ty jejich totalitní tendence jsou jasné a myslím, že občané by měli hlasitě dát najevo, že nejsou spokojeni,“ řekl předseda SPD Tomio Okamura v pořadu K věci na CNN Prima NEWS.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Útočit na premiéra je pod mou důstojnost, řekl Klaus a vyjmenoval Fialovy chyby

Podle výzkumu Centra pro výzkum veřejného mínění věří vládě 25 procent občanů, Okamura zdůraznil, že plně jí věří pouze dvě procenta. „Měl by zakročit Petr Pavel, přestože je prezidentem, kterého podporovala vládní pětikoalice, a měl by přestat mlčet. Dvouprocentní plná podpora vlády tady nikdy nebyla. V době samostatné České republiky je to úplné fiasko,“ sdělil Okamura

Lidé podle něj nemají peníze a prudce roste počet exekucí. „Jako opozice nebudu sedět se založenýma rukama, vynaložím veškerou energii, abych ukončil tuto vládu,“ uvedl předseda SPD s tím, že klíčové z tohoto pohledu budou také volby do Evropského parlamentu.

Fialova vláda podle něj vydává stamiliardy do zahraničí na úkor českých občanů. „Pro nás by byl český občan na prvním místě. Okamžitě bychom utnuli těch více než 100 miliard Ukrajincům. Češi padají do exekucí, 40 procent samoživitelek se podle údajů musí živit sexuálními službami, aby se vůbec uživily,“ tvrdí Okamura.

Předseda SPD zároveň zkritizoval vládní konsolidační balíček. „Bojovali jsme ze všech sil a budeme bojovat dál. Proti ‚okrádacímu‘ balíčku se tvrdě stavíme. Jsme proti zvyšování daní českým občanům a firmám. Fialova vládní pětikoalice si letos zvýšila platy, ale občany okrádá,“ řekl Okamura.

Tagy: