Do hotelu teď smíte jen na služební cestu. Náhrady jsou nedostatečné, říkají hoteliéři

Hotel

Vlivem nových vládních nařízení nesmí fungovat ubytovací zařízení pro rekreační účely, a to od čtvrtka minimálně do 3. listopadu. Obsloužit budou moci pouze hosty, kteří cestují za služebními účely, což platí pro Čechy i cizince. V provozu nesmí být vnitřní bazény, sauny ani wellness.

Podle Asociace hotelů se obsazenost pokojů v českých hotelech pohybuje kolem čtyř procent. Hoteliéři doufají, že kompenzace přijdou co nejdřív.

Například hotel Chvalská Tvrz v Horních Počernicích má obsazené pouze dva pokoje z 23. Podle jednatele hotelu Richarda Stáry je situace pro pražské hotely s novými opatřeními proti koronaviru katastrofální.

„V současné době máme obsazeno 10 procent pokojů oproti minulému roku. Myslím si, že za chvíli se dostaneme k nule, protože lidé jsou už dneska vyděšení vůbec do Prahy jezdit,“ říká Stára, který kvůli aktuální situaci zvažuje hotel zavřít.

Podobně skepticky vidí situaci i Lukáš Žaludek z hotelu Baltaci Atrium ve Zlíně. „Cítíme se rezignovaně. Půl roku jsme byli ubezpečováni, že lockdown nebude, teď tady je,“ říká.

Asociace hotelů a restaurací se s vládou shoduje v tom, že je omezení ubytovacích zařízení vzhledem k nárůstu počtu nakažených koronavirem nutné. Hoteliéři však nejsou spokojeni s rychlostí a mírou kompenzací.

Tagy: