Vlak zdemoloval auto, řidiče vystřihávali a je vážně zraněný. Nehodu u Jihlávky vyšetřují

V úterý krátce před půl sedmou ráno se u obce Jihlávka střetlo auto s vlakem. Auto vjelo na železniční přejezd v době, kdy tam projížděl osobní vlak. Řidič automobilu se vážně zranil, z auta ho museli vystříhat hasiči a záchranka ho musela odvézt do nemocnice.

Hlášení o nehodě přijala linka tísňového volání v úterý před půl sedmou ráno. Na místo události vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Kamenice nad Lipou společně s jednotkou HZS SŽDC Havlíčkův Brod a dobrovolnými hasiči z Počátek.

Provoz na trati byl okamžitě zastaven. Z osobního vozidla museli hasiči za pomoci hydraulického nářadí vyprostit zaklíněného a zraněného řidiče. Ihned po vyproštění se řidiče ujali záchranáři.

Ve vlaku bylo 10 lidí

Ve vlaku cestovalo v době nehody deset cestujících, nikdo z nich se nezranil. Dopravce pro ně zajistil náhradní autobusové spoje.

Dechovou zkouškou policisté u strojvedoucího vlaku vyloučili alkohol. U řidiče vzhledem k jeho zraněním test na alkohol provést nemohli, dodatečně se tak bude zjišťovat možná opilost z krve. Dopravní nehodu šetří policisté.

Tagy: