Vondráček: Fiala by měl vyměnit nafoukané a nekompetentní ministry. Jmenoval dva z nich

Radek Vondráček (ANO) v Partii Terezie Tománkové

PARTIE TEREZIE TOMÁNKOVÉ 3.12.2023

Premiér Petr Fiala (ODS) by měl vyměnit „nafoukané a nekompetentní ministry“. V Partii Terezie Tománkové na CNN Prima NEWS to v neděli prohlásil stínový ministr spravedlnosti Radek Vondráček (ANO). Konkrétně jmenoval ministra průmyslu a obchodu Jozefa Síkelu (za STAN) a ministra zdravotnictví Vlastimila Válka (TOP 09). Šéf resortu justice Pavel Blažek (ODS) oponoval, že si nemyslí, že by změny ve vládě byly na pořadu dne.

„V každé normální zemi by premiér vzal ty nejvíce nafoukané a nekompetentní ministry a vyměnil je. Ale tady se prostě koalice drží zuby nehty,“ pronesl v Partii Vondráček.

ČTĚTE TAKÉ: Stanjura mě chtěl fyzicky napadnout, říká Babiš. Hádce předcházela urážka ministrovy ženy

Bývalý předseda Poslanecké sněmovny z minulého volebního období následně zmínil, čí výměnu by si představoval. Prý měl „své favority na seznamu nejhorších ministrů, ale vedení v pelotonu se neustále střídá“. „Vidíte, jak se k nám chová pan ministr Síkela a jaké jsou jeho výsledky,“ jmenoval šéfa resortu průmyslu a obchodu Vondráček.

Druhým kandidátem na výměnu je podle něj ministr zdravotnictví Válek. „Nezlobte se, ale nezvládl léky, nezvládl komunikaci s lékaři. Úplně na začátku jim vzali peníze, aby si vylepšili čísla, teď tam ty peníze chybí, takže už protestují i lékaři,“ pokračoval Vondráček.

Blažek za koalici reagoval, že na výměny v kabinetu čas není a dodal, že změny ministrů jsou především na politických stranách, které je nominují. „Já si to nemyslím (výměny ministrů, pozn. red.), ale je to opravdu na těch politických stranách,“ řekl ve vysílání CNN Prima NEWS Blažek.

Ministr spravedlnosti zároveň doplnil, že aktuální atmosféra v Poslanecké sněmovně je jedna z nejhorších, jakou za tři volební období zažil. „Atmosféra je jedna z nejhorších, protože jsme ztratili uši,“ dodal Blažek.

Tagy:
Petr Fiala Vlastimil Válek Partie Terezie Tománkové koalice Radek Vondráček vláda Pavel Blažek Jozef Síkela Poslanecká sněmovna ČR