Vondráček: V krajích zavedeme levnější jízdné a vrátíme peníze školám. Hladík slibům nevěří

Ministr životního prostředí Petr Hladík (KDU-ČSL) a Radek Vondráček (ANO)

PARTIE TEREZIE TOMÁNKOVÉ (38)

Opoziční poslanec hnutí ANO Radek Vondráček slibuje levnější jízdné v krajích, kde povládne hnutí ANO. Řekl to v Partii Terezie Tománkové na CNN Prima NEWS. Podle něj také hejtmani tohoto hnutí budou navyšovat objem peněz, který plyne do škol zřizovaných krajem. Jeho oponent, ministr životního prostředí Petr Hladík (KDU-ČSL), jeho slovům nevěří.

Roztržka mezi politiky se rozhořela u konkrétních opatření, která může hnutí ANO zavést ve vítězných krajích. Před volbami totiž hnutí Andreje Babiše slibovalo, že „lidem vrátí peníze, které jim sebrala vláda Petra Fialy“. „Zajímalo by mě, co chtějí vrátit. Nic takového totiž není. A kde bude vládnout hnutí ANO, z toho slibu neuvidíme nic,“ řekl Hladík.

ČTĚTE TAKÉ: Kdo jsou vítězové a poražení senátních voleb? Fischer s Čunkem triumfovali, Hašek a Wagenknecht končí

Lidovecký ministr totiž připomněl, že hnutí ANO vede například Ústecký kraj, který má nejhorší školní úspěšnost. „Když se bavíme o školách, proč jste za tu dobu vůbec nic neudělali? A tak bych mohl pokračovat,“ uvedl Hladík.

Na jeho slova reagoval podrážděně Radek Vondráček, podle kterého mají hejtmani v rukou odměňování lidí ve školství. „Lidem to vrátíme. My jim to vrátíme každodenní prací. Může to být například přes zřizovatele škol. Budeme také přispívat na jízdné, protože vláda slevu lidem sebrala,“ řekl Vondráček.

Podle Hladíka mělo hnutí ANO před volbami vzkázat, že půjde méně peněz na silnice, a naopak se lidem vrátí slevy. „Jsem zvědavý na vaše hejtmany, jestli opravdu přispějí dětem na jízdné,“ dodal Hladík.

Tagy: