Vražda dívenky v dětském domově: Brutalita městem otřásla. Je to katastrofa, smutní místní

Německá policie vyšetřuje smrt desetileté dívky ze zařízení pro děti a mladistvé v bavorské obci Wunsiedel, která leží jen pár kilometrů od českých hranic. V centru pozornosti vyšetřovatelů jsou podle listu Badische Zeitung dva jedenáctiletí a jeden šestnáctiletý chlapec. Na místě natáčel štáb CNN Prima NEWS.

Obyvatelé Wunsiedelu jsou v šoku. Obec velmi dobře znají i Češi z pohraničí. „Zaměstnanci zařízení našli dívku v jejím pokoji v úterý bez známek života. Zachránit už ji nedokázali ani přivolaní lékaři, kteří mohli pouze konstatovat smrt. Že měla být smrt násilná, nepřímo potvrdil bavorský ministr vnitra Joachim Herrmann (CSU), který ‚hovořil o hrozném činu, který ho šokoval‘. Cizí zavinění připustila i policie,“ uvedl reportér CNN Prima NEWS Tomáš Polák.

„Přesnou příčinu smrti zatím neznáme. Případ vyšetřuje policie a státní zastupitelství v Hofu. Byla nařízena pitva. První poznatky naznačují, že jde o cizí zavinění,“ řekla policejní mluvčí Julia Küfnerová pro televizi BR24.

ČTĚTE TAKÉ: S nožem v ruce okradl školačku, ta se ale nelekla. Za pár minut útočník v Hradci přepadl i muže

Obyvatelé poklidného pohraničního města jsou násilnou smrtí desetileté dívky konsternováni. „Problém vidím v internetu a televizi. Je to katastrofa. Ta brutalita má na děti dopad. A ztracený dětský život poznamená i životy mnohých dospělých,“ řekla deníku Focus Online obyvatelka města.

Bavorská ministryně pro rodinu a sociální politiku se ve čtvrtek na místě seznámila se situací a s průběhem vyšetřování. „Důležité je zvládnout i následující období smutku. Musíme si uvědomit, že tu jsou děti z rozvrácených rodin. Chceme je touto nelehkou cestou co nejlépe provést,“ uvedla Ulrike Scharfová.

Vyšetřování na místě činu stále probíhá. „Policie a státní zastupitelství jsou proto skoupí na jakékoliv další informace či podrobnosti. Před dětským domovem mezitím vzniklo improvizované pietní místo,“ dodal Polák.

Tagy: