Vražda seniorky v centru Jablonce. Hrůza, byla moc hodná, reagují šokovaní sousedé

Kriminalisté v Jablonci nad Nisou vyšetřují vraždu seniorky. Pachatele už zadrželi.

Dopadení vraha v Jablonci

Kriminalisté v Jablonci nad Nisou vyšetřují vraždu seniorky. Pachatele už zadrželi, podle informací CNN Prima News jde o příbuzného zavražděné ženy. Policisté ho vypátrali a zadrželi ještě tentýž den, kdy nalezli tělo.

„Krajští kriminalisté šetří zvlášť závažný násilný trestný čin, který se stal v jednom z bytových domů v Jablonci nad Nisou,“ uvedla mluvčí jablonecké policie Dagmar Sochorová.

Místem činu je devítipatrový panelák v centru města, shodou okolností stojí ve stejné ulici jako okresní policejní ředitelství. Na dveřích bytu v přízemí je nyní policejní pečeť, podle sousedů v něm pětasedmdesátiletá žena bydlela sama. „Obětí činu se stala žena v seniorském věku,“ potvrdila policejní mluvčí.

ČTĚTE TAKÉ: Zvrat v případu brutální vraždy v Bílině. Podezřelý z ubodání ženy se vyhnul vazbě

Obyvatele domu zpráva o smrti sousedky šokovala. Že byla zavražděna, netušili ani obyvatelé sousedních bytů. „To je hrůza. Ona byla taková hodná, společenská, navštěvovaly jsme se, ještě předvčerejškem u mě byla na kafi,“ sdělila reportérovi CNN Prima NEWS viditelně zaskočená nájemnice. „Vím, že se něco dělo, slyšela jsem v noci bouchání, prý to byli policisté, ale proč tu byli, to jsem nevěděla,“ vzpomínala sousedka.

Další obyvatelka přízemí potvrdila, že policisté seniorku hledali. „Ptali se tady u mě, jestli tu není, nemohli se dobouchat. Říkali, že se neozývá,“ řekla žena. Podle ní pak na místo přijela dcera seniorky, která byt otevřela. Uvnitř policisté nalezli ženu bez známek života a vše nasvědčovalo tomu, že nezemřela přirozenou smrtí.

„Na místo byl přivolán náš lékař, který mohl pouze konstatovat smrt dané osoby,“ uvedl stručně mluvčí záchranné služby Michal Georgiev.

Po nálezu těla se okamžitě spustilo rozsáhlé pátrání. Kriminalisté měli brzy horkou stopu, podle informací CNN Prima NEWS šlo o příbuzného seniorky. V terénu po něm pátraly desítky policistů, nakonec byl po zhruba dvanácti hodinách zadržen v bytovém domě na jednom z jabloneckých sídlišť.

„Byla tam zásahovka, sebrali ho, viděla jsem ho jen zezadu, když ho vyvedli, nepoznala jsem ho,“ řekla reportérovi servírka blízké restaurace, která policejní akci sledovala zpovzdálí.

„V souvislosti s tímto případem jsme zadrželi dvaapadesátiletého muže a vrchní komisař již zahájil jeho trestní stíhání jako obviněného ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy,“ uvedla policejní mluvčí s tím, že další podrobnosti o tom, jak měl vrah ženu usmrtit nebo co bylo motivem činu, kriminalisté v této fázi vyšetřování sdělovat nechtějí.

Obviněnému muži, který byl podle informací CNN Prima News už v minulosti opakovaně za mřížemi, hrozí až dvacet let vězení.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Děsivé záběry vraždy v Jevanech. Policie ukázala, jak našla rozřezanou ženu ve Slapské přehradě

Tagy: