Vražda v Hustopečích: V bytě našli mrtvolu, nebezpečný muž je na útěku. Šlo o členy rodiny

Kriminalisté na jižní Moravě vyšetřují vraždu. Jak se Krimi zprávám podařilo exkluzivně zjistit, 50letý muž měl v Hustopečích zavraždit člena své rodiny. Policisté teď po pachateli pátrají a upozorňují, že je ozbrojený a nebezpečný.

Vražda se odehrála ve středu odpoledne za dveřmi bytu v jihomoravských Hustopečích. Policisté tam našli mrtvého muže. „No, prý byl ubitý, ale dneska jsem ještě slyšel v obchodě, že prý se říká, že dostal infarkt. Třeba ho napadl a on pak dostal infarkt. Lidé říkali, že měl nějaký prášky na srdce,“ popsal pro CNN Prima NEWS jeden ze sousedů.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMATAgresorka popsala bitku v Ústí: Nadávala mi, že šlapu s Němci, tak jsem ji zmlátila

Kriminalisté, kteří si případ převzali, ale zjistili, že staršího muže někdo opravdu zavraždil. „Soudní pitva potvrdila podezření kriminalistů, že zemřel násilnou smrtí,“ vysvětlil policejní mluvčí Pavel Šváb.

Podle svědků pracovala policie na místě až do včerejšího rána. Konflikty mezi oběma muži do té doby údajně nezaznamenali. „Mladý, ten nevylezl, toho jste třeba neviděli dva měsíce, a s panem jsme byli úplně super, to byl příjemný pán. Že by měli nějaký konflikt, to nevím, oni se nehádali,“ doplnila sousedka.

Ono osudné první únorové odpoledne se ale mezi muži muselo něco stát. Po konfliktu totiž zůstal senior ležet na zemi mrtvý. Policisté tak teď pátrají po Dušanu Kocmanovi, který po činu zmizel a nikdo neví, kde je. Navíc varují, že je ozbrojený a tím pádem nebezpečný. „Nesnažte se jej zadržet, může být ozbrojený a nebezpečný. Pohybovat se může ve vozidle Ford Fiesta RZ 2BZ 6983 stříbrné barvy,“ uvedli policisté.

Tagy: