Vrhla se matka na jihu Čech s dítětem do řeky úmyslně? Dramatu předcházely zoufalé zprávy

Žena

Matka se s dítětem topila v řece

O pořádné drama se ve středu v jihočeských Vodňanech postarala žena se svým dítětem. Ve večerních hodinách se tam oba topili pod mostem v řece Blanici. Podle informací Krimi zpráv žena zřejmě chtěla spáchat sebevraždu. Krátce před incidentem zveřejnila na sociálních sítích podezřelé příspěvky, ve kterých se se všemi loučila.

Podezřelé příspěvky se na profilu ženy objevily ve středu večer. Loučila se v nich se svým okolím a zároveň v nich osočila svého partnera, že ji měl mlátit, když byla těhotná. Policii ale nic z toho zřejmě nehlásila. „Teď buď frajer! Náš život skončil, sbohem,“ měla napsat žena v jednom ze svých příspěvků.

Tentýž večer kolem sedmé hodiny večerní ji pak našli tonoucí pod obloukovým mostem kousek za městem Vodňany studenti rybářské školy. V řece bojovala o život spolu se svým dítětem. Studenti přivolali pomoc a sami se pustili do záchrany.

„Snažili se ženě pomoci. Přestože byli po kolena ve vodě, nedokázali se k ní přes silný proud vody dostat,“ uvedl mluvčí policie Jiří Mazner. Až později si všimli, že se ve vodě topí i malé dítě. To už jim ale na pomoc spěchali i přivolaní strážníci. Studenti si prý v tu chvíli sáhli na dno sil. „Jsou z toho dost otřesení. Voda byla tak studená, že dostávali křeče do nohou,“ řekl ředitel Střední rybářské školy Karel Dubský.

„Po vytažení z vody byla nezletilé osobě poskytnuta akutní resuscitační péče a letecky byla transportována do pražské nemocnice,“ informovala mluvčí jihočeských záchranářů Petra Kafková. Žena byla při vědomí a záchranáři ji převezli do nemocnice sanitkou.

Mezitím odstartovalo policejní vyšetřování. Vyšetřovatelé opustili místo činu okolo 22:30. Snažili se přijít na to, jak se celý incident odehrál a zda se vůbec jednalo o náhodu. Už ze zprávy, kterou policisté zveřejnili na sociálních sítích, je jasné, že pracují s variantou, že žena mohla do řeky schválně skočit.

„Prázdný kočárek na mostě a v řece Blanici topící se žena s dítětem. Policisté skočili do řeky a vytáhli ženu i dítě. Dítě museli ve vážném stavu předat lékařům. Proč to žena udělala? Zjístíme,“ napsali policisté. Studenti a strážníci, kteří ženu s dítětem zachránili, by každopádně měli v následujících dnech dostat speciální ocenění. Sami totiž riskovali vlastní životy, aby ty jejich mohly pokračovat.

Tagy: