Děsivá nehoda Schumachera: Vše v pořádku, slyšel. Nakonec ho čekalo drsné prozření

Od fatální nehody Michaela Schumachera na lyžích uplyne na konci roku už devět let a celý svět marně čeká na optimističtější zprávy. O legendárním příjmení je však neustále slyšet. Syn sedminásobného mistra světa Mick se pere ve formuli 1 a motorsportu je věrný také synovec David. O víkendu zažil jedny z nejkrušnějších chvil své kariéry. Po děsivé nehodě ho čeká rekonvalescence kvůli zlomenému bedernímu obratli.

Synovec toho nejslavnějšího Schumachera a syn dalšího bývalého člena vybrané společnosti formule 1 Ralfa brázdí okruhy v německém seriálu DTM. Kdyby o posledním víkendu šampionát neskončil, musel by si stejně dát německý pilot od závodění pauzu.

Na vině je hrůzná nehoda ze slavné trati Hockenheimring. V šestém kole se David Schumacher dostal do kolize s Thomasem Preiningem a jejich vozy naletěly ve velké rychlosti do tvrdé bariéry. Když nehodu zahlédl Dennis Olsen, snažil se rychle uhnout, ale to znamenalo náraz do zábrany na druhé straně. Olsenovo auto dokonce vzplálo.

Původní zpráva byla taková, že auta jsou poničená, ale to nejdůležitější zůstalo v pořádku – tedy zdraví jezdců. Všichni tři byli pro jistotu převezeni do nemocnice, kde slyšeli: „Žádný problém, můžete domů.“

Jenže 20letý Schumacher se musel vrátit. „Když David dorazil domů, stěžoval si na bolesti zad. Rozhodli jsme se vyrazit do nemocnice v Salcburku. A ukázalo se, že má zlomený bederní obratel,“ prozradil otec Ralf – vítěz šesti Grand Prix ve formuli 1 – pro magazín Motorsport.

Závodníkova matka Cora uvedla, že navzdory zranění žádajícím si šestitýdenní rekonvalescenci se jejímu synovi daří dobře. Ale nezůstala jen pozitivní. Vrátila úder Preiningovi, který z nehody vinil Schumachera. „Opravdu si nemyslím, že je v pořádku, aby Thomas Preining pokaždé bez špetky sebereflexe učinil negativní komentáře na adresu našeho syna. Vždy je jednoduší hledat chybu u druhých,“ poznamenala.

Tagy:
nehoda Formule 1 zlomenina havárie Salzburg Michael Schumacher sport Ralf Schumacher Grand Prix zdraví DTM David Schumacher Hockenheimring Dennis Olsen Thomas Preining