Svědectví z vlaku smrti: Všude krev, zlámané končetiny a umírající. Skončili jsme na hromadě

Páteční srážka vlaků je nejtragičtější indickou vlakovou nehodou 21. století.

Tragédie na železnici v Indii

Cestující popsali mrazivé momenty srážky dvou vlaků v indickém státě Odiša. Podle nejnovějších zpráv si nehoda vyžádala přes 280 mrtvých, což z ní činí nejtragičtější vlakovou srážku v Indii v tomto století. Místo nehody navštíví v sobotu také indický premiér Narendra Módí.

„Při nárazu na mě spadlo deset nebo patnáct lidí, byl jsem až na dně hromady. Zranil jsem si ruku a také krk. Když jsem se dostal ven z vlaku, viděl jsem někoho bez ruky. Někdo jiný byl zase bez nohy,“ popsal pro indickou tiskovou agenturu ANI jeden z cestujících.

Další svědek podle Guardianu řekl, že všude okolo viděl „krev, zlámané končetiny a umírající lidi“.

„Vlak se najednou naklonil, ztratila jsem rovnováhu. Něčeho jsem se držela, ale málem jsem spadla. Moje tělo se naklonilo, mé pantofle, taška, vše se převrátilo. Lidé začali padat jeden na druhého. Byla jsem v šoku a nechápala jsem, co se stalo. Přestala jsem myslet,“ popsala svědkyně Vandana.

ČTĚTE TAKÉ: Biden neví, co chce. Jeho ustrašenost může válku na Ukrajině prodloužit, míní experti

Místo nejtragičtější indické vlakové nehody tohoto století navštíví v sobotu i předseda vlády nejlidnatějšího státu světa Narendra Módí. Vypraví se také do nedaleké nemocnice ve městě Cuttak, informovala indická tisková agentura ANI.

Indický premiér také svolal mimořádné jednání k přezkoumání neštěstí. „Jsem zoufalý z vlakového neštěstí v Odiše. V této hodině smutku jsou mé myšlenky s pozůstalými, kéž se zranění brzy uzdraví,“ napsal Módí v pátek na Twitteru.

Tagy: