Výbuch plynu v Itálii má dvě oběti. Mezi pohřešovanými v sutinách je i těhotná žena

Po výbuchu plynu se zřítil čtyřpatrový obytný dům. Úřady hlásí minimálně dvě oběti.

Děsivou noc prožívali obyvatelé sicilského města Ravanusa. Po výbuchu zemního plynu se zřítil čtyřpatrový obytný dům, další budovy jsou poškozené. Záchranáři dosud evidují dvě oběti, po sedmi lidech nadále pátrají. Mezi pohřešovanými je i těhotná žena, která měla brzy rodit. Z trosek se zatím podařilo vyprostit dvě ženy.

V noci ze soboty na neděli městem otřásl výbuch. V obytném domě se pravděpodobně vytvořila plynová kapsle, která z dosud neznámých důvodů vybuchla. Budovu pohltit požár, následně se zřítila. Na fotografiích z místa neštěstí je vidět, jak exploze vymrštila kusy suti do velké vzdálenosti.

Úřady následně pohřešovaly zhruba deset osob, během nedělního rána se záchranářům podařilo dvě živé ženy z trosek vyprostit. Podle informací webu tg.24sky.it byla jednou ze zachráněných 80letá žena, která byla s vážnými zlomeninami převezena do nemocnice. Druhou ženou měla být její švagrová, kterou se záchranářům podařilo nalézt díky vyzvánění jejího telefonu.

Ostatní členové této rodiny jsou nadále nezvěstní. Mělo by se jednat o mladou zdravotní sestru, která byla na konci těhotenství a brzy měla rodit, a jejího manžela. Záchranáři však kromě přeživších nalezli dvě oběti. Dříve se objevila informace, že mezi pohřešovanými jsou i děti. Informaci však starosta města vyvrátil.

„Mezi pohřešovanými naštěstí nejsou děti. Zprávy o tom, že jsou mezi troskami zřícené budovy dva nezletilí, byly vyvráceny,“ uvedl Carmelo D'Angelo. Záchranáři nadále pátrají po minimálně sedmi osobách, situaci jim však komplikuje požár, který se kvůli úniku plynu objevuje. Výbuch mimo jiné poničil další budovy, situaci ve městě agentura ANSA přirovnává k válečným podmínkám. Úřady evakuovaly zhruba 50 osob, centrum pro ně zřídily ve škole.

„Plyn se nahromadil buď pod zemí, nebo v uzavřeném prostředí. Výbuch mohla vyvolat také aktivace výtahu,“ citovala agentura ANSA velitele hasičů v Agrigentu Giuseppeho Merendina. „V příštích dnech provedeme podrobnější vyšetřování,“ dodal, píše web CNN. Ve městě na jihu Sicílie žije zhruba jedenáct tisíc obyvatel.

Tagy: