Děti do 6 let a manželé ve sporu. Místní o rodině, která zemřela při tragédii v Loučce

V sutinách domu hasiči našli těla tří dětí a ženy

Po výbuchu domu na Vsetínsku byli nalezeni čtyři mrtví lidé

Rodina, která žila v Loučce na Vsetínsku v domě poškozeném nedělním výbuchem, nebyla podle starosty obce problémová. Šlo o tři děti s matkou pocházející ze Slovenska a otce, který byl Čech. V domě žili necelé čtyři roky, řekl v pondělí dopoledne novinářům starosta Jaromír Kořístka (nez.). Při výbuchu zemřela žena a děti, jejich věk nechtěl starosta komentovat. Výbuch přežil jednatřicetiletý muž, utrpěl však vážná zranění. Policie případ předběžně kvalifikovala jako vraždu.

„Nežili tady zas tak dlouho, zhruba necelé čtyři roky, takže člověk nemůže říct, že by je znal vyloženě jako rodáky z Loučky. Vyloženě v přímém kontaktu jsem s nimi byl pouze párkrát. Nevím o tom, že by s nimi byly jakékoliv problémy,“ řekl Kořístka s tím, že kdyby šlo o problémovou rodinu, věděl by o tom.

„Pán byl Čech a paní byla Slovenka. Dům byl jejich,“ uvedl starosta. Věk dětí ani ženy nechtěl komentovat. Reportér CNN Prima NEWS Robert Heč však zjistil, že v domě žily tři děti ve věku od dvou do šesti let. O děti se manželé měli příkladně starat. Do Loučky se pětičlenná rodina přestěhovala ze Slovenska. Starosta doplnil, že výbuch okolní nemovitosti neponičil.

„V tuto chvíli jediné, co máme (jako obec) na starost, je hospodářství, protože měli spoustu hospodářských zvířat. O to se budeme v koordinaci s hasičským záchranným sborem a s policií starat. Zbytek se uvidí podle velitelů zásahu, policie a orgánů, které to šetří,“ dodal Kořístka. Rodina se podle něj starala o zhruba třicet zvířat.

Vzhledem k tomu, jak je událost čerstvá, nechtěl starosta odhadovat, jaké bude mít následky na život v obci. V Loučce podle něj žije zhruba 800 lidí.

Měli spory

Většina místních s novináři o tragédii mluvit nechtěla. Výjimkou byl muž, jehož příbuzný rodině pomáhal s hospodářstvím. „Byli takoví bezproblémoví, uzavření, neznalí, jako že nebyli Loučáci,“ uvedl. Otec rodiny byl podle něj podnikavý. Reportér CNN Prima NEWS zjistil, že 31letý muž přes týden pracoval jako řidič kamionu.

„Mladá žena se o děti většinou starala sama, stejně jako o početná hospodářská zvířata, která rodina měla. Co přesně se v neděli stalo, je předmětem vyšetřování,“ uvedl Heč.

Doplnil, že podle místních měli mít mladí manželé v poslední době spory. O jaké se mělo jednat, však nespecifikovali. „Co víme, byl nemocný. Je to čerstvá věc. Od té doby jsme se nestýkali," řekl soused novinářům.

Případ policie předběžně kvalifikovala jako vraždu, nyní čeká na výsledky pitvy, řekla krajská policejní mluvčí Simona Kyšnerová. S podezřelým podle ní nyní nelze provádět úkony trestního řízení kvůli jeho zdravotnímu stavu.

Mluvčí nepotvrdila ani nevyvrátila, zda je podezřelým zraněný muž, který leží ve velmi vážném stavu na popáleninovém centru ostravské fakultní nemocnice. V poničeném domě a jeho okolí jsou i v pondělí kriminalisté a hasiči.

Tagy: