Detaily smrti ženy a tří dětí v Loučce: Policisté mluví o vraždě, rodina byla rozhádaná

Tragédie v Loučce: Co o rodině řekli sousedé?

To, čeho se všichni v Loučce u Valašského Meziříčí obávali, se bohužel potvrdilo. V ruinách rodinného domu, který v neděli ráno poškodil výbuch, našli policisté čtyři lidská těla. Jednalo se o ženu a tři malé děti. Zda jde o rodinu 31letého majitele domu, který skončil s vážnými popáleninami v nemocnici, zatím policisté nepotvrdili. Případ už ale vyšetřují jako vraždu.

Loučku u Valašského Meziříčí zahalil smutek. Smrt mladé ženy a tří malých dětí ve věku od dvou do šesti let zasáhla všechny místní. „Člověku běhá hrůza po zádech… Za těch 40 let, co jsem tady, tak je to totální masakr. Šíleně smutné –⁠ a zvlášť, když jde o tak malé děti,“ líčí obyvatelé Loučky.

Bylo krátce po půl desáté, když do Loučky přijeli zlínští kriminalisté. Vyšetřovatelé začali okamžitě prohledávat místo neštěstí. Mladá rodina bydlela v Loučce necelé čtyři roky. 31letý muž přes týden podle sousedů jezdil jako řidič kamionu. Jeho slovenská žena se starala o dva syny a jednu dceru. Zvládnout musela i početné stádo hospodářských zvířat.

„Nejstarší syn měl jít v září do školy. Přiznám se, že jsme se s nimi moc nestýkali. Byli docela sami pro sebe, hospodáři...“ vypráví místostarostka Libuše Paloušová. Podle některých sousedů měli manželé v poslední době mezi sebou spory. 31letý muž měl údajně navíc psychické problémy.

„Jedná se o nějaký těžký případ,“ říkají místní s tím, že plyn musel bouchnout schválně. Doplnili také, že majitel byl pořezaný. „Kdo ví, co se tam stalo,“ pokračují.

Okolnosti případu nyní zjišťuje policie. Na stole má hned několik vyšetřovacích verzí. Jednou z nich údajně je, že 31letý muž zabil svou ženu i děti a poté se pokusil o sebevraždu. Policisté ale upozorňují, že dělat jakékoliv závěry je předčasné.

„Případ jsme předběžně kvalifikovali jako trestný čin vražda, nyní čekáme na výsledky pitvy,“ podotýká mluvčí policie Simona Kyšnerová.

V průběhu pondělí policisté uvedli, že 31letého majitele domu stále nemohou vyslechnout, a to vzhledem k jeho zdravotnímu stavu. Muž totiž utrpěl život ohrožující popáleniny. A podle lékařů popáleninového centra ostravské nemocnice je stále ve velmi vážném stavu. Další informace k případu policisté sdělí nejdříve v úterý.

Tagy: