Ženu na silnici zachytil pluh, na místě zemřela. Kvůli sněžení bouraly i autobusy

Dopravní nehoda

Počasí od rána komplikovalo provoz

Sněžení a špatná viditelnost od rána komplikovaly provoz na silnicích. Policisté a hasiči během dne zasahovali u desítek dopravních nehod, jedna z nich skončila tragicky. Řidička osobního automobilu zemřela poté, co ji po vystoupení z auta pravděpodobně zachytil pluh projíždějícího traktoru.

Jen policisté Jihočeského kraje řešili ve středu přes 70 dopravních nehod. „Na Prachaticku zemřela řidička vozidla značky Opel, když ji po vystoupení z auta zřejmě zachytil projíždějící traktor s pluhem. Okolnosti této nehody vyšetřují policisté z Prachatic,“ popsal mluvčí policie Jihočeského kraje Jiří Matzner.

Od ranních hodin komplikovalo sněžení dopravu především řidičům nákladních automobilů. „Některé nákladní vozy se zablokovaly v kopcích, dalších několik vozů sjelo mimo komunikaci,“ dodal Matzner.

Policisté řešili také dvě dopravní nehody autobusů. „U Vydří havaroval autobus do stromu, zranil se řidič i jedna cestující,“ informoval policejní mluvčí s tím, že v autobuse cestovali školáci. Nehoda se stala na Jidřichohradecku krátce po sedmé hodině ráno.

Nehoda se obešla bez zranění

Během dne vyjížděli záchranáři i policisté také ke dvěma železničním nehodám. „U Kubovy Hutě nedokázal řidič osobního vozu na zasněžené vozovce včas dobrzdit před železničním přejezdem a vjel před osobní vlak na trati Vimperk–Volary,“ popsal Matzner. Cestujícím se nic nestalo, řidiče vozidla převezli záchranáři do nemocnice. Druhá nehoda se stala u Chrobol na Prachaticku, kde auto značky Seat Leon odhodil vlak. Nehoda se obešla bez zranění.

Komplikace na silnicích zaznamenali také na jižní Moravě mezi Nebovidy a Moravany, kde se srazil autobus s osobním autem. „Z osobního vozu jsme museli vyprostit zraněného řidiče, v autobuse cestovali dva lidé a řidič, tam nedošlo k žádnému zranění,“ sdělil CNN Prima NEWS mluvčí hasičů Jihomoravského kraje Jaroslav Mikoška. Záchranáři pak řidiče osobního auta ve vážném stavu transportovali do nemocnice.

U Ostrovačic se na zasněžené silnici převrátil kamion v křižovatce. „Tam jsme museli utěsňovat nádrž kamionu, aby nedošlo k vytečení pohonných hmot. Zásah u Ostrovačic a u Moravan probíhal za hustého sněžení, kdy silnice byla silně zasněžená,“ popsal Mikoška.

Český hydrometeorologický ústav vydal kvůli silnému sněžení výstrahu, která platí až do čtvrtečního rána. Také policisté vyzývají řidiče k tomu, aby sundali nohu z plynu, věnovali se řízení a na zasněžených a zledovatělých silnicích byli obzvlášť opatrní.

Tagy: