Vyhladovělí kocourci Ken a Allan dostali šanci díky hodným lidem

Máme pro vás zase jeden krásný příběh na zahřátí. Díky dobrým lidem totiž skončil vesele. Na konci letošního července se do péče organizace Pet Heroes dostala dvě malá koťátka, která na tom byla hodně špatně. Život jim zachránilo to, že jejich osud nebyl lhostejný lidem, kteří je našli.

„Kocourky jsme pojmenovali Ken a Allan, a chudáčci na tom byli hodně zle,“ popisuje ředitelka organizace Pet Heroes, Nikol Burešová. „Kdoví, jak dlouho sami živořili v areálu rušné firmy, bez jídla, na nebezpečném místě, protože je mohlo přejet nákladní auto nebo na ně mohlo třeba něco spadnout. Naštěstí si jich všimli zaměstnanci a my se jich ujali. Oba byli v tu chvíli strašně podvyživení a dehydratovaní, zablešení, plní klíšťat, zesláblí. Hlavně Allan se už sotva držel na nohou,“ pokračuje Burešová.

Kocourci každé jídlo hltali, jako by se báli, že zase zmizí. Díky péči dočasné tety, která se o ně starala v domácím prostředí, se ale naštěstí začali dávat postupně dohromady.

„Ken byl na tom od začátku trochu lépe než Allan, který zůstával trochu dehydratovaný a navíc vážil polovinu toho, co Ken. Naštěstí to ale nebylo až tak zlé, aby musel po prohlídce na veterině zůstat na kapačkách. Takže Allanovi trvalo dát se dohromady o trochu déle než bráškovi, ale nakonec ho dohnal. Teď už jsou oba delší dobu o moc živější a veselejší,“ dodává Nikol.

Kocourci si na hledání nového domova ještě chvíli počkají, ale jedno je jisté – taková šťastná budoucnost je čeká jen díky hodným lidem, kteří jim pomohli. Ne každá kočička má takové štěstí, často končí opomíjené na ulici.

Pokud byste sami chtěli začít každý měsíc pomáhat pejskům a kočičkám v nouzi, dobročinná organizace Pet Heroes bude moc ráda, když se přidáte do jejich Klubu hrdinů. Pomůžete tak zvířátkům v nouzi a navíc každý měsíc budete dostávat zprávy o tom, komu tak pomáháte.

Tagy: