Výhra Korčoka se může Ficovi vyplatit, míní Stonjeková. Expertovi schází v kampani zvrat

Peter Pellegrini a Robert Fico při podpisu koaliční dohody.

Vítězství diplomata Ivana Korčoka ve slovenských prezidentských volbách nemusí pro premiéra Roberta Fica (Směr-SD) nutně znamenat prohru, uvedla ve vysílání CNN Prima NEWS komentátorka Karolina Stonjeková, která popsala možnou výhodu této koexistence dvou odlišných politických osobností. V dosavadní kampani schází PR konzultantovi Karlu Křivanovi takzvaný gamechanger, tedy prudký výpad, který by zahýbal s kláním o prezidentské křeslo.

„Výhra Korčoka v druhém kole slovenských prezidentských voleb nemusí pro Fica znamenat absolutní prohru,“ pronesla v pořadu Zprávy Plus Stonjeková. „Je možné, že pro předsedu slovenské vlády bude za takových podmínek lehčí svádět některé své neúspěchy na novou hlavu státu,“ poznamenala.

K TÉMATU: Fico papouškuje putinovskou propagandu, říká Vondra. Dostálová naléhá na jednání se Slováky

Pellegrini se podle ní bude chtít opřít hlavně o voliče strany Směr-SD. „Pokud by se nesnažil získat tyto hlasy, podřezával by si pod sebou větev. Z opačného tábora, který podporuje Korčoka, nikoho oslovit nemůže,“ konstatovala komentátorka.

Dosavadní období kampaně mezi prvním a druhým kolem klání označil Křivan za „nudu“. „Neobjevilo se nic zajímavého, nikdo nevytáhnul žádný gamechanger. Pellegrini je na sociálních sítích konformnější a nudnější, Korčok se snaží vystupovat mnohem moderněji,“ zhodnotil expert.

Experti také zhodnotili hlavní motivy, na něž se kandidáti zaměřili v kampaních. Více se dozvíte ve videu výše.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Pellegrini s Korčokem hledají posily u poražených. Nejsilnější hráč podporu odmítá

Tagy:
Slovensko prezidentské volby pořady CNN Prima NEWS Peter Pellegrini volební kampaň Robert Fico Zprávy plus Ivan Korčok Karolina Stonjeková Vláda Slovenské republiky