Babišová: Výhrůžky jsou strašné, bojím se. Provinila jsem se, že jsem si vzala manžela?

Jsou to jen prezidentské volby, lidé nám ale vyhrožují smrtí... Je to strašné, přiznala manželka předsedy hnutí ANO Monika Babišová. V rozhovoru pro CNN Prima NEWS dodala, že se nikdy ničím neprovinila, jen si vzala Andreje Babiše. Co dalšího prozradila?

„Je to něco strašného, nikdy by mě nenapadlo, že lidé mohou zajít tak daleko a vyhrožovat nám smrtí. Vždyť jsou to jen prezidentské volby. Je mi to hrozně líto, že lidská zloba zašla tak daleko, bojíme se, ale asi se ze všeho nejvíc bojím o děti,“ přiznala Babišová.

Během kampaně totiž Babiš uvedl, že obdržel anonymní dopis, v němž mu někdo vyhrožuje smrtí v případě, že ve volbách vyhraje. Obdržet měl také dopis s nábojem adresovaný jeho manželce. „Nevím, čím jsem si to zasloužila… Tím, že jsem si vzala Babiše za manžela? Jinak jsem nikdy nikomu nic neudělala,“ dodala pro CNN Prima NEWS.

Nechce šířit strach

Podle některých kritiků ale sám bývalý premiér šíří strach, a to třeba prostřednictvím billboardů, na kterých spojuje generála ve výslužbě s válkou. „Nemyslím, že by manžel chtěl šířit strach. Spíš to má být o míru. Chtěl říct, že je pro to, aby byl ve světě i v republice mír,“ hájila ho Babišová.

V rozhovoru také zmínila, že je pro rovnoprávnost žen a mužů. V případě, že by to bylo nutné, by byla pro zavedení kvót. Promluvila také o vizích do budoucna nebo jak vypadají jejich hádky s Andrejem Babišem.

Celý rozhovor si můžete poslechnout v přiloženém videu.

Tagy: