Vymlouvá se na invalidního syna a žádá od sportovců jejich dresy. Poté je přeprodává

TAMPA BAY LIGHTNING | Úřadující šampioni NHL z Floridy se včetně Ondřeje Paláta prostřednictvím dresů podívají zpět do roku 2004, kdy Tampa získala první Stanley Cup.  TORONTO MAPLE LEAFS | Tradiční tým vzal podobu loga ze sezony 1969–1970 a k tomu přidal šedý pruh kopírující ruku, který se zase na dresech objevil o ročník později.

Podvodník lhal o postiženém synovi

Čeští sportovci řeší případ neobvyklého hyenismu. Špičkovým sportovcům totiž píše muž s tím, že má handicapovaného syna a prosí je o dresy s podpisem. Jenomže se jedná o podvodníka. Dresy pak prodává přes internet a podle sousedů žádného syna na vozíku nemá. Případ už řeší policisté.

„Mám jediného syna, který bohužel před lety přišel o obě nohy a je upoutaný na invalidní vozík,“ píše v dopise sportovním klubům Vlastimil H. s odkazem na nemocného syna.

Podvodníkovi naletěli například v hokejovém klubu HC Škoda Plzeň. „Oslovil našeho hráče Petra Straku. Dopis byl standardní, který už viděli všichni, ale byl s dovětkem, že údajnému synovi by udělalo strašnou radost, kdyby dres dostal ještě před Vánoci. Takže jsme ho objednali, ještě jsme ho expres doručovali, aby to bylo na Vánoce,“ sdělila mluvčího plzeňského klubu Lucie Mužíková.

Jenomže dres se objevil na fanouškovských stránkách týmu, kde ho muž chtěl vydražit. „Je to hanba, nemyslím, že je to důstojné komukoliv, aby takhle žebral po klubech, a ještě pod tak hroznou záminkou. Je fakt, že se nám to stalo poprvé. Podvodník nás oslovil ještě se dvěma dresy, které jsme naštěstí už neodeslali,“ dodala Mužíková.

Téměř stejný dopis dorazil hned na celou řadu sportovních stadionů, a ne vždy se jednalo o lední hokej. Legenda uvnitř byla vždy stejná a podvodník vždy požadoval sportovní artefakty, nejlépe podepsané. Zkusil to například i na hokejovou Spartu.

Podvodník neodpovídá

„Oslovil našeho hlavního trenéra Hořavu a klubovou legendu Zelenku. Chtěl po nich podepsané hokejové artefakty a nakonec jsme po prověření naštěstí nic neposlali. Vnímáme to jako šílený hyenismus ze strany dotyčné osoby. Doufáme, že tohle je takový ojedinělý případ, který případné další dotyčné osoby odstraší,“ popsal mluvčí HC Sparta Praha Marek Táborský.

Redakce CNN Prima NEWS zkoušela podvodníka kontaktovat, ale neodpověděl. Případem už se zabývají policisté.

Tagy: